Vijesti / Sport
Sport
KOŠARKA Donosimo rezultate međimurskih košarkaških klubova
Maja Mikolaj

KOŠARKAŠKI VIKEND

KOŠARKA Donosimo rezultate međimurskih košarkaških klubova

Provjerite rezultate

Prvu žensku ligu KK Radost Čakovec igrala je na domaćemu terenu. U vrlo napetoj utakmici djevojke Radosti su uspjele svladati KK Jabuku iz Zaprešića rezultatom 58:56. Ženska seniorska ekipa KK-a Mladost Ivanovec igrala je u Osijeku protiv KK-a Mursa. Domaćini su bili uvjerljivo bolji 73:31. 

KK Međimurje Čakovec dvanaesto kolo Druge muške lige sjever odigralo je na gostovanju u Virju kod KK-a Podravac Virje. Međimurje je u utakmicu ušlo koncenrirano i željno pobjede. Pbijediti protiv jako ekipe Podravca nije bio lak zadatak. Aktualnog prvaka, Međimurje je svladalo rezultatom 77:89. 

Treća muška liga sjever počela se igrati već u petak kada je KK Rudar iz Murskog Središća na domaćem terenu dočekao KK Dubravčan iz Donje Dubrave. Rudar je krenuo u utakmicu solidno, ali gosti su bili bolji te su upisali pobjedu rezultatom 59:70. KK Mladost Ivanovec i Grafičar iz Ludbrega odigrali su susret u dvorani OŠ Ivanovec. Cijeli susret rezultat je bio gotovo izjednačen, no Grafičar je ipak okrenuo rezultat u svoju korist u trećoj četvrtini te na kraju pobijedio 76:86. KK Kotoriba je ugostila KK Mladost Đurđevac. Već na samom početku utakmica je krenula u jednom smjeru što je na kraju rezultiralo pobjedom Đurđevca 59:92. KK Međimurje Wildboarsi su protiv KK-a Čakovec pobijedili 69:60.  

Osim redovnog programa, proteklog vikenda u Toplicama Sveti Martin održan je jubilarni deseti veteranski turnir Vincekovo. Turnir se igrao u muškoj i ženskoj konkurenciji u 3 dobne skupine. Svake godine raste broj prijavljenig ekipa, pa je tako ove godine na turniru sudjelovalo ukupno 32 ekipe iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Slovenije. U dva dana u tri sportske dvorane veterani i veteranke ostavljali su srce na terenu te dokazali da su godine samo broj. U ženskoj kategoriji treće mjesto pripalo je ekipi HUN-K8 iz Mađarske, drugo Bučkama iz Slovenije, a prvo ekipi iz Zagreba. U muškoj kategoriji 40+ pobjednici turnira bila je ekipa AST iz Beograda, koja je u finalu pobjedila Staru pumpu iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo ekipi Bigraf Mladost iz Zagreba. U finalu muške kategorije 55+ pobijedila je ekipa NAAC iz Zagreba, ekipu Cerknice iz Slovenije, a treće mjesto osvojila je ekipa iz Varaždina.

U najvećoj dobnoj kategoriji 50+ pobjednik turnira je momčat MORH Zagreb, a u finalu je pobjedila Zmaje iz Slovenije. Treće mjesto pripalo je gostima iz Tuzle. Na kraju termina glavni organizator Željko Levačić - Kalimero pozdravio je sve ekipe, zahvalio im na sudjelovanju te im čestitao na uspjesima. Također je zahvalio spozorima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji turnira te pozvao sve sudionike da vrate na turnir i sljedeće godine.  

Najnovije

Reci što misliš!