Igor Kriajimski: “Uvijek smo nabrijani na rezultat”

Nakon odličnih rezultata Tijane Tkalčec i Filipa Udea na Europskom prvenstvu u Moskvi gdje su oboje ušli u finale u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održana je konferencija za novinare.

Tijana Tkalčec: Sada kada mi je sve sjelo mogu ponosno reći da sam prva seniorka koja je ušla u pojedinačno finale na Europskom prvenstvu u gimnastici na nekoj spravi. Sretna sam što je to bio preskok što je moja sprava. U finalu mi se dogodila greška, pala sam u prvom skoku. Bilo je nesigurnosti zbog ozljede koljena. Ozljeda se dogodila dva dana prije natjecanja prilikom doskoka. Koljeno je bilo plavo i natečeno, nisam bila sigurna hoću li moći nastupiti u kvalifikacijama. Izraelski doktor mi je ponudio pomoć i da nije bilo njega ne znam bih li mogla nastupiti.

Nakon nastupa u Ljubljani imam malo dulji odmor do gotovo sredine lipnja kada putujem u Portugal na Svjetski kup. Nadam se da ću do onda sanirati koljeno i da ću biti sigurna da će s koljenom sve biti u redu.

Filip Ude: Trebao mi je neki veći rezultat za samopouzdanje. Od 2010. godine od finala svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara nisam imao većih rezultata i odlučio sam da u ovih četiri godine moram to sve nadoknaditi zbog sebe. Najbolje sam to pokazao u Moskvi gdje sam ušao u finale s trećom ocjenom. U finalu smo riskirali tu medalju jer učim novi element na kojemu sam i pao i koji još nije spreman. Na svakom natjecanju ću nadalje isprobavati tu vježbu.

Nakon Ljubljane plan je naći još dva ili tri natjecanja prije Svjetskog prvenstva. Do devetog mjeseca je rupa, nema ništa. Nadam se da ću do Svjetskog prvenstva to usavršiti. Jedna od želja mi je kompletirati medalje da imam europsku, svjetsku i olimpijsku. Bio bih zadovoljan i broncom, moja vježba vrijedi, samo je treba napraviti u finalu.

Igor Kriajimski, trener: Uspješno smo nastupili u Moskvi što je dokaz da napredujemo. Za pet mjeseci nas očekuje Svjetsko prvenstvo po spravama što će biti još teže natjecanje. Uvijek smo nabrijani na rezultat, radimo da bi svima bilo dobro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije