Rajko Šarić: “Sve ćemo napraviti da idemo u prvu ligu”

Ženski rukometni klub Zrinski osvojio je naslov prvaka u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever bez i jednog poraza i tako osigurao prvoligaški status. Nakon pobjede nad Bjelovarom i proslave prvog mjesta porazgovarali smo s igračicom Paulom Posavec, trenerom Željkom Golikom i predsjednikom Rajkom Šarićem.

Paula Posavec: Velika je čast biti prvoligaš i osjećaj je fenomenalan. Ekipa može igrati u prvoj ligi, radom, trudom i odricanjem sve ćemo uspjeti. Prava smo klapa, i u klubu i van kluba sve smo prijateljice.

Željko Golik, trener ŽRK Zrinski: Trudili smo se devet i pola mjeseci i za mene kao iskusnog rukometnog vuka ovo je iznenađenje. Doći s takvom dobi djece u prvu ligu je iznenađenje. Odigrali smo izvrsnu sezonu, bilo je tu puno truda, odricanja i turnira, zasluženo smo tu gdje jesmo. Djeca su mlada, ali imaju kvalitetu i uz trening ni rezultati nisu izostali.

Uz prvenstvo bez poraza još je jedna veća sreća da nemamo ni jednu težu povredu. Igramo ligu sa seniorkama, objektivna je bila bojazan da se nekome nešto ne dogodi. Idemo se sada proveseliti, nećemo o tome što ćemo sutra. Još imamo obavezu, završnicu kadetske lige u Umagu i mirno privesti sezonu kraju.

Trebamo pričekati izbore, sjesti i vidjeti treba li nam prvoligaš ili ne treba. Da smo mladi jesmo, ali nitko ne može djeci zabraniti igrati prvu ligu u koju su se plasirali. Imamo dobru okolnost da su više škole u Čakovcu i već se pojavljuju igračice koje dolaze na školovanje i zainteresirane su za naš klub.

Igrački smo premladi, trebali bismo dvije – tri iskusne igračice. Ali moram podsjetiti da smo prošli tjedan pobijedili Podravku Lino, a ta je Podravka finalist kupa jer je pobijedila Koku i Zamet. Nije to baš tako velika razlika, trebamo probati. Naravno prije toga treba sjesti i ne dogovoriti uvjete, već da li to uopće možemo. Postoje preduvjeti za to, troškovi su kotizacija, sudaca, prijevoza, dvorana, to treba posložiti na normalne uvjete.

ŽRK Zrinski: Ići u prvu ligu ili odustati?

Rajko Šarić, predsjednik ŽRK Zrinski: Zaslužili smo si prvoligaški status, ali moram naglasiti da i starije igračice od 17 godina nemamo. Zrinski je osnovan kao škola rukometa za rad s mladima, s curicama od 10 godina dalje. Nismo znali curama više dati kakav motiv pa smo otišli u drugu ligu. Sada smo prvaci te druge lige, imamo tri reprezentativke.

Uspjeh je stvarno zasluženi i on je jedan recept onoga što bismo mi u Hrvatskoj od toga sporta htjeli. Da taj sport bude zdrav sport, da bude sport što je u svojim korijenima. Mi nemamo nikoga na ugovoru, mi smo jedna udruga roditelja koja ima postavljenu svoju organizaciju.

Imamo velike muke s financiranjima, imamo nekoliko sponzora. Od lokalne zajednice dobijemo premalo, ali da i to ne dobijemo ne bismo mogli ni ovo što smo napravili. Sad je problem u tome što ne znamo što bismo dalje. Moramo izračunati koliko će nam biti proračun za prvu ligu. Mi se nećemo predati dok je zadnji tračak šanse, ali trebamo biti realni. Sve ćemo napraviti da idemo u prvu ligu, ali trebat ćemo pomoć.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije