ŽRK Zrinski: Večeras je naša fešta!

Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski nove su prvoligašice! Današnjom pobjedom 37:27 nad Bjelovarom samo su potvrdile naslov prvaka i sezonu su završile bez i jednog poraza.

O današnjem susretu samo možemo napisati da se od prve do posljednje minuta znalo tko je gazda na terenu i bilo je samo pitanje s koliko golova će završiti ova utakmica, a na kraju je bilo okruglih deset golova razlike.

Nakon što se dobro proslavi naslov prvaka postavlja se pitanje što i kako dalje. Ekipa je ne mlada, već izuzetno mlada s dvije punoljetne djevojke, a ostale nisu ni to. Kvalitetnim rezultatima i radom zaslužile su najviši rang, ali treba misliti nije li prerano za takav korak.

Drugo veliko pitanje su financije. Klub koji odlazi na gostovanja vatrogasnim kombijem kako se ne bi plaćala cestarina, klub koji je udruga građana u kojemu roditelji ipak drže većinu konaca u svojim rukama ne može prosperirati u prvoj ligi koja ima daleko veće i teže financijske zahtjeve. Ne može se volonterstvom namaknuti pola milijuna kuna ili više. Tu sada nastupaju ili bi trebali grad, županija i sponzori.

Isto je tako pitanje trebamo li prvoligaša, ako se na promociji u publici ne nađe ni dvjestotinjak gledatelja, od kojih većinu vjerojatno ili sigurno čine rodbina djevojaka. Kome će se onda igrati prva liga, ako nema interesa? Sportska publika u ovome slučaju potpuno je zakazala jer su cure večeras zaslužile puno više ljudi na tribinama. A onima koji su bili čestitke na dobroj podršci.

Sve je prštalo od veselja, a našlo se tu i – prvoligaško vino!

Ali o svemu tome ćemo narednih tjedana, sada je vrijeme da još jednom čestitamo rukometašicama ŽRK Zrinski na izuzetnom uspjehu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije