MEĐIMURSKE NOGOMETAŠICE

ŽNK NŠ MEĐIMURJE ČAKOVEC Klub danas broji 70 djevojčica i djevojaka u četiri uzrasne kategorije

Kraj polusezone iskoristili smo za razgovor s Hrvojem Goričancem, direktorom Ženskog nogometnog kluba NŠ Međimurje Čakovec

Kraj polusezone bila je prilika je za kratki razgovor s direktorom Ženskog nogometnog kluba NŠ Međimurje Čakovec Hrvojem Goričancem koji od prvog dana koordinira sve akcije ovog, za sada jedinog ženskog predstavnika međimurskog i hrvatskog sporta broj jedan.

– Točno, uz puno samopouzdanja i vjere da se u ženskom nogometu može uspjeti, 2015. godine pokrenuli smo rad u Nogometnoj školi Međimurje Čakovec, prvo u omladinskom pogonu pa sve do sada seniorskog pogona. Prošle godine odvojili smo ženski od muškog nogometa, osnovan je sadašnji ŽNK NŠ Međimurje Čakovec. U javnosti je zastupljeno mišljenje da nogomet nije ženski sport, mi pak želimo dokazati upravo suprotno.

Početnice

Da djevojčice i djevojke doprinesu podizanju svijesti o ženskom nogometu u Hrvatskoj i našoj regiji, te podizanju ravnopravnosti među spolovima u nogometu. Mi smo od početka krenuli obrnutim putem od većine klubova, cilj i fokus nam je bio na formiranju baze, odnosno mlađih dobnih kategorija, seniorsku ekipu formirali smo tek kad smo mogli sakupiti dovoljan broj mladih iz naše škole. Vrijeme je pokazalo da smo izabrali ispravan način i put za razvoj ženskog nogometa te sada u našem klubu imamo i kvantitetu i kvalitetu, rekao nam je Hrvoje Goričanec na početku razgovora.

Nešto o organizaciji?

U trenažni proces našeg kluba uključeno je 70 djevojčica i djevojaka u četiri uzrasne kategorije (seniorke, kadetkinje, pionirke i početnice). S njima rade educirani treneri (tri trenera i trener specijaliziran za vratare), ukupno četiri trenera: Gordan Golik za seniorke i kadetkinje, Mario Šarić za pionirke, Matija Horvat početnice i trener vratarki Dean Šafarić. Trenira se 3-5 puta tjedno, plus utakmice na terenima SRC-a Mladosti Čakovec i NK Bratstva Savska Ves, a tijekom zimskog perioda u sportskim dvoranama.   

Pionirke

O protekloj polusezoni, turnirima…?

Seniorke se natječu u 2. HNL – skupini B, to su mlade igračice, nakon jesenjeg dijela prvenstva na 2. mjestu, s ekipom ŽNK Koprivnice, na kraju prvenstva odlučit će o naslovu prvaka. Kadetkinje i pionirke igraju u Prvoj HNL mladih, u ukupnom poretku (zbrajaju se rezultati oba sastava) osvojeno je 38 bodova i nalaze se u gornjem dijelu tablice, na 5. mjestu što je evidentan uspjeh. Početnice pak s dječacima uspješno igraju u Županijskoj ligi U-11.

Što se tiče turnira, sudjelujemo redovito na svim pozivnim turnirima, diljem Hrvatske i u inozemstvu (Slovenija, Mađarska…), a poznati smo u Hrvatskoj i Europi po odličnoj organizaciji međunarodnog turnira “Volim nogomet”, ove su godine na turniru sudjelovale 24 ekipe iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske s preko 400 mladih.

Kadetkinje

Nešto za kraj?

U našem klubu gradimo dobre međusobne odnose što je temelj za raspektabilan odnos prema svima, kao i prema odgovornima u nogometu, sportu, sponzorima, partnerima… Samo tako može se postići planirani sportski uspjeh. Nastojimo dijeliti znanje i iskustvo te suradnju s svim ženskim i muškim nogometnim školama u Međimurju u Hrvatskoj, kao i klubovima van granica. Zajedno uvijek tražimo nove načine za zadovoljstvo svih koji rade u sudjeluju u klubu, zadatke koje smo si postavili sami obavljamo najbolje što možemo, a nastojimo realizirati ono što radimo što učinkovitije i što je brže moguće.

Njegujemo prijateljstvo i suradnju, otvoreni smo za prijedloge i poboljšanja, želimo što bolje raditi u korist ženskog nogometa. Želimo ovom prilikom zahvaliti na podršci i pomoći svim odgovornima u Županiji i Gradu Čakovcu, Hrvatskom i Međimurskom nogometnom savezu, donatorima i sponzorima te posebno roditeljima naših igračica, završio je Goričanec.

Seniorke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije