NOVOSTI IZ SVIJETA KUGLANJA

KUGLANJE Derbi 3. hrvatske kuglačke lige opet Željezničaru 2, igrač kola Luka Štrukelj

Za Željezničar 2 nastupio je i najbolji igrač utakmice Luka Štrukelj srušivši prvoligaških 609 čunjeva

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: DERBI OPET ŽELJEZNIČARU 2

Nakon pauze odigrano je 6. kolo 3. hrvatske kuglačke lige u kojemu su međimurski klubovi imali dva laka i dva teška protivnika. Najviše zanimanja bilo je za susret u Koprivnici gdje je križevačka Elektra bila domaćin Željezničaru 2, a i nakon ovog susreta kuglači Željezničara 2 ostali su neporaženi jer su bili 6,5:1,5 bolji od domaćina. Prosvjetar je imao laki zadatak protiv Koprivnice, bilo je 7:1, a isto tako lako Zanatlija je 6:2 pobijedio varaždinski Obrtnik 2011. Dubravčan je uvjerljivo poražen od koprivničkog Željezničara 0:8.

Iako krajnji rezultat to ne pokazuje vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Elektra i Željezničar 2. Bila je to utakmica u kojoj su se postizali vrlo visoki rezultati za ovaj rang natjecanja, a posebna je i po tome što su čak dva dvoboja završila neriješeno. Prvi već u prvom bloku u kojemu je pola poena osvojio Zvonimir Turk (559), a uz njega za Željezničar 2 nastupio je i najbolji igrač utakmice Luka Štrukelj srušivši prvoligaških 609 čunjeva. On je zapravo i stvorio ogromnu razliku u čunjevima (96) koju domaćini do kraja nisu uspjeli stići.

U drugom bloku osvojen je drugi polovični poen, a osvojio ga je Goran Vrček (555). Zato je cijeli poen vrlo dobrom igrom osvojio Bojan Kuzma (572). Tako se u zadnji blok krenulo s čak 108 čunjeva plusa što obično znači miran završetak no ovoga puta nije bilo tako jer je jedan kuglač Željezničara bio izrazito indisponiran pa je na kraju sve spasio Igor Ružić odigravši također prvoligaških 595 čunjeva, a i uz takav rezultat razlika čunjeva na kraju je sa 108 pala na 57.

Prosvjetaru je u goste došla momčad slične kvalitete pa su prosvjetari iskoristili prednost domaće kuglane te pobijedili 7:1. U ne osobito kvalitetnoj utakmici Prosvjetar je vodio od početka do kraja, dobio poen čak i kad je protivnik srušio 32 čunja više, ali je Ilija Višić (507) bio bolji u setovima 2,5:1,5. Ono što je još interesantnije najbolji pojedinac Prosvjetara bio je veteran Dragutin Horvat, koji nije standardni član šestorke, a ovoga puta srušio je 532 čunja.

Zanatlija je dočekao varaždinski Obrtnik 2011 bez nekih standardnih u momčadi, ali su protiv najslabije momčadi lige svejedno lako došli do pobjede. Da bi se odagnale bilo kakve dileme Zanatlija je u susret krenuo s najboljim pojedincima. Prvoligaški par Franjo Gosarić (589) i Bojan Plevnjak (560) odmah su stvorili nedostižnu prednost za domaćine od 204 čunja. U nastavku ta se razlika samo povećavala s još vrlo dobrih rezultata. U drugom bloku tako je odigrao Jurica Petković (530), a u posljednjem “probuđeni” Damir Grašić (563).

Dubravčan nije imao nikakve šanse protiv aspiranta za sam vrh, koprivničkog Željezničara. Poraženi su maksimalnim rezultatom, a uz nešto drugačiju postavu sastava mogli su i do pokojeg poena. Zbog toga niti 563 čunja najboljeg Donjodubravčana Davora Fabića i 547 Branka Klarića nije donijelo poene pa je na kraju bilo 0:8.

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva u Čakovcu se ponovno igra derbi i to ne samo ligaški nego i čakovečki. Osim što će u igri biti naslov jesenskog prvaka biti će to utakmica i za lokalni prestiž između Željezničara 2 i Zanatlije. Prosvjetar gostuje kod koprivničkog Željezničara, a Dubravčan gostuje kod varaždinskog Obrtnika 2011 i tu će biti odlučeno tko će drugi dio prvenstva dočekati na samom dnu.

T A B L I C A

Ekipa

             UTA

POB

NER

POR

BOD

1. Željezničar Čk II Čakovec

               6

6

0

0

12

2. Zanatlija Čk Čakovec

               6

5

0

1

10

3. Željezničar Kc Koprivnica

               6

5

0

1

10

4. Elektra Kž Križevci

               6

3

0

3

  6

5. Prosvjetar Čakovec

               6

3

0

3

  6

6. Koprivnica Koprivnica

               6

2

0

4

  4

7. Dubravčan Donja Dubrava

               6

0

0

6

  0

8. Obrtnik 2011 Varaždin

               6

0

0

6

  0

U ČAKOVCU POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE

U subotu i nedjelju na čakovečkoj kuglani SRC Mladost održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete (kuglače do 14 godina). Na prvenstvu je nastupio 31 mladi kuglač iz cijele Hrvatske, a među njima kao debitant u toj kategoriji i od većine 3-4 godine mlađi Jakov Kolenko, član čakovečkog Željezničara.

U takvoj konkurenciji Jakovu je omogućeno da po prvi puta odigra disciplinu 4×30 hitaca mješovito i nije se očekivao neki posebni plasman. Njegovih 388 čunjeva prvoga dana i 410 drugoga upravo je toliko koliko se i moglo očekivati, a to je bilo dovoljno za donji dio sudjelujućih, 26. mjesto. No za dvije godine, kad on godinama života bude kadet, to već i današnji rezultati pokazuju, sve će biti drugačije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije