Vijesti / Sport
Sport
ŽNK NŠ MEĐIMURJE ČAKOVEC Pionirkama prvo mjesto na turniru u Mađarskoj!
ŽNK NŠ Međimurje Čakovec

OSVOJILE TURNIR

ŽNK NŠ MEĐIMURJE ČAKOVEC Pionirkama prvo mjesto na turniru u Mađarskoj!

Karla Kivač zabila je najviše pogodaka na turniru, a Evica Kralj je proglašena najboljom vratarkom

U mađarskom Szombathelyu završio je nogometni turnir za djevojke do 15 godina starosti pod nazivom "Savaria Tournament" u organizaciji Illes Akademije, a koji se održavao dva dana. Akademija Illes već dugi niz godina organizira turnir za dječake, ali su ove godine zbog sve veće popularnosti ženskog nogometa odlučili po prvi puta organizirati ga i u ženskoj kategoriji.

Turnir se igrao pod pokroviteljstvom UEFA-e koja posljednjih nekoliko godina pokušava na sve načine popularizirati ženski nogomet. Na turniru su osim djevojaka ŽNK Međimurje-Čakovec pod vodstvom trenera Marija Šarića nastupale još tri momčadi (ŽNK Radomlje, Diósgyőri VTK i Illes Academy), a igralo se prema grupnom sistemu gdje je svaka ekipa odigrala 3 utakmice. Djevojke su prve dvije utakmice upisale dvije pobjede. Prvu protiv Diósgyőri VTK 3:0, a drugu protiv domaće ekipe rezultatom od 7:2.

S obzirom da je ekipa ŽNK Radomlje u prve dvije utakmice također upisala dvije pobjede, zadnja utakmica protiv njih bila je poput finalne, s time da je zbog slabije gol razlike djevojkama trebala pobjeda. Utakmica protiv ekipe Radomlja bila je zaista teška i s puno preokreta, gdje su djevojke povele, da bi 15 minuta prije kraja utakmice protivnice preokrenule rezultat i vodile s golom prednosti. Djevojke se nisu predavale i u 10 minuta preokrenule su rezultat na 4:2. Već sljedeće minute protivnice iz kaznenog udarca smanjuju rezultat na 4:3, a ekipa ostaje s igračicom manje zbog crvenog kartona.

Protivnice pritišću zadnjih nekoliko minuta, ali djevojke uspjevaju očuvati prednost od jednog gola razlike i zasluženo uspjevaju osvojiti turnir. Od pojedinačnih nagrada za najbolju strijelkinju proglašena je Karla Kivač koja je postigla 7 zgoditaka, dok je Evica Kralj proglašena najboljom vratarkom.

Najnovije

Reci što misliš!