Vijesti / Sport
Sport
VATRENI ZMAJČEKI IZ PRELOGA Međimurci prvaci Hrvatske u graničaru!
Tihana Butorac

ČESTITAMO

VATRENI ZMAJČEKI IZ PRELOGA Međimurci prvaci Hrvatske u graničaru!

Državni prvaci u graničaru su ekipa Vatreni zmajčeki iz Preloga

Studentsko naselje Trsat domaćin je državne završnice od 1. do 6. kolovoza. U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi ovih se dana u Rijeci natječu u graničaru i atletici.

750 sudionika državne završnice sudjeluje u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz u potpunosti besplatno. Prva finala u graničaru odigrana su u srijedu za godište 2103. i mlađi, dok su najbolji atletičari rastrčali svoja finala već u utorak.

VATRENI ZMAJČEKI IZ PRELOGA Međimurci prvaci Hrvatske u Graničaru! Fotogalerija

Državni prvaci u graničaru su ekipa Vatreni zmajčeki iz Preloga koji su u napetom finalu pobijedili ekipu Olimpija Vodice. Borba za treće mjesto spojila je Vatrene lopte iz Koprivnice i Vatrene munje iz Virovitice koji su osvojili broncu.

Poredak kod trkača je:

Djevojčice

1. Ella Sever (Koprivnica)
2. Gaia Klovar Lukarić (Rijeka)
3. Veronika Šantić (Zagreb) 

Dječaci

1. Jakov Bezak (Virovitica)
2. Gabrijel Madić (Prelog)
3. Vito Sobol (Rijeka)

Medalje su im dodijelili Izabela Barišić, savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice.

- Ponosni smo sponzor ove manifestacije i jako smo sretno što smo danas u Rijeci svjedočili odličnoj atmosferi na terenima. Potičemo sport i druženje koje je itekako potrebno djeci nakon ove dvije pandemijske godine - istaknula je gospođa Milićević.

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Najnovije

Reci što misliš!