AMBICIOZNO U NOVU SEZONU

NK MEĐIMURJE ČAKOVEC Ivica Solomun novi trener, Antun Jukić novi sportski direktor

Iskusni i provjereni stručnjak Ivica Solomun preuzeo je klupu Međimurja

U čakovečkom sada drugoligašu Međimurju održana je dugo očekivana konferencija za tisak na početku koje je predsjednik kluba Augustin Jesenović predstavio nove ljude, trenera i sportskog direktora, Ivicu Solomuna i Antuna Jukića. Osvrnuo se i na proteklu sezonu i najavio prve korake i planove u novom prvenstvu.

– Protekla sezona bila je vrlo turbulentna na kraju koje je, unatoč ne baš uspješnom prvenstvenom nastupu i plasmanu, ostvaren zacrtani cilj, plasman kroz kvalifikacije u viši rang natjecanja, Drugu ligu. A osigurali smo unatoč porazu u finalu međimurskog Kupa i nastup u pretkolu završnice hrvatskog Kupa.

Osnovni problem i dalje je bio je onaj financijske prirode, poslovali smo s cca 1.800.000 kuna, a plan je bio 2.500.000 kuna, pa smo se snalazili na razne načine. Imali smo i probleme glede stručnog rada, nedovoljan broj kvalitetnih igrača koji su se na kraju ipak dokazali.

Zahvaljujem odgovornima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na podršci i pomoći, sponzorima i gledateljima. Što se tiče planova za novu sezonu, osnovni je plan igrački se pojačati i pokušati sve za osigurati naslov prvaka. Stručno smo se pojačali, imamo novog trenera i sportskog direktora koji će kompletirati igrački i stručni kadar, idemo u suradnju s prijateljskim klubovima, održat će se skupština kluba prije početka prvenstva, a još prije toga pojačati ćemo upravu s članovima koji žele raditi i mogu pomoći financijski i organizacijski, završio je Jesenović.

Direktor kluba Rajko Toplek također je iznio nekoliko važnih i interesantnih podataka.

– U stalnim smo kontaktima s najodgovornijima u Međimurskom nogometnom savezu i Nogometnoj školi Međimurje – Čakovec, razgovori su vrlo korisni i konkretni, svi će se aktivno uključiti i pomoći nam u novom rangu natjecanja. Radimo i oko poboljšanja infrastrukture, oko uređenja još jednog terena i svlačionica, tu imamo podršku Grada Čakovca, a izborom novog trenera i sportskog direktora također smo mnogo dobili. Slijedi igračko ekipiranje da novu sezonu dočekamo spremni u stručnom, igračkom, organizacijskom i financijskom pogledu – rekao je.

Solomun, Jesenović, Toplek i Jukić

Novi sportski direktor Antun Jukić bio je kratak i realan.

– Zahvaljujem odgovornima u klubu na ukazanom povjerenju koje ću svojim radom opravdati. Međimurje zaslužuje drugoligaša i prvoligaša, prvi koraci već su poduzeti. Razgovara se s postojećim igračkim kadrom, planiraju se određena pojačanja, tu je važna suradnja s prijateljskim klubovima gdje posebno spominjem razgovore s odgovornima iz varaždinskog istoimenog prvoligaša, kontaktira se i s Lokomotivom, Goricom… Radimo intenzivno, rezultati tog rada bit će uskoro poznati – kazao je Jukić.

Na kraju i novi trener, iskusni i provjereni stručnjak Ivica Solomun koji je kao igrač branio boje Varteksa, Belišća, Slaven Belupa, a kao trener radio u Varaždinu, Zavrču, bio pomoćnik Zlatku Daliću u Saudijskoj Arabiji…

– Zahvaljujem predsjedniku i direktoru na ukazanom povjerenju, iznijeli su mi prilikom prvih razgovora zanimljiv, realan i ostvariv projekt što sam prihvatio i odmah počeo isti razrađivati. Slijedi kompletiranje stručnog stožera i igračkog kadra da već prvog dana priprema 6. srpnja bude što manje nepoznanica i da početak prvenstva 20. kolovoza spremno dočekamo. Moj će učinak biti maksimalan, garantiram dobar i obilan rad, jedva čekam početi s radom jer su svi zacrtani planovi realni i ostvarivi – zaključio je novi trener čakovečkog kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije