Vijesti / Sport
Sport
FOTO U čakovečkim dječjim vrtićima obilježen Međunarodni olimpijski dan
T.J.

MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI DAN

FOTO U čakovečkim dječjim vrtićima obilježen Međunarodni olimpijski dan

Dan je obilježen uz zajedničko vježbanje vrtićaraca u vrtićima Cipelica, Vjeverica i Cvrčak

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora obilježila je danas, u petak, 24. lipnja Međunarodni olimpijski dan u čakovečkim dječjim vrtićima.

U čakovečkim dječjim vrtićima obilježen Međunarodni olimpijski dan Fotogalerija

Međunarodni olimpijski dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir. Dan je obilježen uz zajedničko vježbanje vrtićaraca u vrtićima Cipelica, Vjeverica i Cvrčak.

Treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pripremili su zanimljiv polusatni program koji je bio namijenjen upravo djeci predškolske dobe, a uključivao je opće pripremne vježbe te kasnije vježbanje u pokretu uz glazbu. Brojni dječji osmjesi kao i odlična povratna reakcija bila je najbolja ocjena programa kojega su za mališane pripremili u našem gimnastičkom klubu.

Obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana ove godine održano je i u sklopu projekta MEĐIMURJE - EUROPSKA REGIJA SPORTA 2022. , a svaki od sudionika za uspomenu je dobio flašicu s logom regije sporta i logom pokrovitelja. Iz županijske i gradske zajednice poručuju kako će i u buduće nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularan Hrvatski olimpijski dan. Sva ta obilježavanja uvijek uključuju i uključivanje najmlađih članova našeg društva.

Najnovije

Reci što misliš!