Vijesti / Sport
Sport
JUDO KLUB ZRINSKI Čakovečki judaši se s još jednog turnira vraćaju s pregršt medalja
Judo klub Zrinski

7 MEDALJA ZA JUDAŠE U RIJECI

JUDO KLUB ZRINSKI Čakovečki judaši se s još jednog turnira vraćaju s pregršt medalja

Čakovečki judaši nastavljaju sa dobrim rezultatima te se sa još jednog turnira vraćaju sa pregršt medalja. Na turniru je sudjelovalo 644 natjecatelja iz 48 klubova. U uzrastu U12 sudjelovali su:

Meris Ramadani ( -55Kg) prvo kolo je bio slobodan te je u drugom čekao predstavnika Izraela, nakon par dobrih akcija Meris ipak gubi borbu te odlazi u repasaž. Tamo odrađuje odličan posao te osvaja 3.mjesto. Petar Balunović ( 46 kg) je i dalje glavni favorit u svojoj kategoriji, sa predivne 4 pobjede opet osvaja 1.mjesto. Iker Novak ( -50kg ) također ima sjajan niz pobjeda i osvojenih prvih mjesta, krenuo je čvrsto i sigurno u borbe te sa 3 pobjede osvaja 1.mjesto. Nakon sjajnih nastupa judaša u uzrastu u U12, krenuo je uzrast U14. Nika Đurinić ( -44 kg ) prvu borbu je imala sa starom suparnicom iz Vinkovaca, nakon sjajnog kretanja Nika uspijeva baciti te držati zahvat država i svi su mislili da je osigurala pobjedu, nažalost po Niku judašica se uspjela izvuć iz zahvata te se se borba nastavila. Niki nažalost nakon toga pada koncentracija te gubi praktički dobivenu borbu. U repasažu se psihički dignula te počela sa svojim dobrim borbama gdje nakon dvije pobjede osvaja 3.mjesto. Loren Janković Crnčec (- 42 kg) otvara svoj put prema medalji sa pobjedom od judaša iz Hrvatske, u drugom kolu je bio bolji od judaša iz Bosne i Hercegovine, u polufinalu ga je čekao prvak Hrvatske, krenuo je odlično te zauzeo svoj stav i hvat, međutim Loren dobiva dva puta nedozvoljeni udarac te je morao predati borbu koja je mogla proći na njegovu stranu. U repasažu nakon duge i iscrpljujuće borbe zasluženo pobjeđuje te osvaja 3.mjesto. Jona Žvorc ( -46kg ) prvo kolo pobjeđuje, u drugom kolu na banalan način gubi od judaša iz Češke, svoj rezultat morao je nastaviti tražiti kroz repasaž.

Čakovečki judaši se s još jednog turnira vraćaju s pregršt medalja Fotogalerija

Tamo pobjeđuje te ga za brončanu medalju čekao prvak Hrvatske u toj kategorji. Borba je bila napeta, ali Jona je pokazao odlučnost i veliku volju za pobjedu gdje na kraju sa dobrom kretnjom baca te prima zahvat držanja i pobjeđuje, osvaja 3.mjesto. Petar i Iker nakon osvojenih zlata u mlađem uzrastu, borili su se i u starijem. Petar je bio u istoj kategoriji kao i Jona. U starijem uzrastu borbe ostvara sa pobjedom, u drugom kolu čekao ga je neugodni judaš iz Srbije, borba je stvarno bila tijesna ali judaš iz Srbije na svoje iskustvo nekako uspjieva kontrirati Petra i dobiti bod. Petar je pokušao do kraja borbe uhvatiti zaostatak ali nije uspio. U repasažu pobjeđuje dva jako neugodna protivnika te se drugi put u danu penje na postolje, osvaja 3.mjesto. Anas Ramadani ( -60kg) odlično se borio ali ga ovaj put ždrijeb nije pomazio, ostao je bez zapaženijeg rezultata. Iker Novak nažalost u starijem uzrastu nije uspio doći do zapaženijeg rezultata ali nema veze, to mu je bilo dodatno kako bi dobio još malo više iskustva.

Tako je Čakovečki judaši vraćaju sa turnira bogatiji za 7 medalja. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video