Vijesti / Sport
Sport
MEĐU NJIMA I MEĐIMURSKI SLATKIŠI Hrvatska reprezentacija zabila gol dijabetesu i okitila se zlatom, srebrom i broncom!
Međimurski slatkiši

međunarodno prvenstvo u poljskoj

MEĐU NJIMA I MEĐIMURSKI SLATKIŠI Hrvatska reprezentacija zabila gol dijabetesu i okitila se zlatom, srebrom i broncom!

Hrvatska reprezentacija zabila gol dijabetesu i okitila se zlatom, srebrom i broncom!

Varšava ( Poljska) 17.- 18.06.2022. u organizaciji Zaklade za djecu s dijabetesom održano prvo međunarodno prvenstvo za djecu u malom nogometu 'Insulin on Board Cup Tournament'.

Sudjelovale su reprezentacije iz Portugala, Slovačke, Bugarske, Ukrajine i više momčadi iz Poljske. Šećer na kraju bila je naravno reprezentacija Hrvatske. 
U organizaciji Zagrebačkog dijabetičkog društva i Međimurskih slatkiša na put su krenule tri kategorije reprezentativaca i uz podršku najboljih navijača ostvarili odlične rezultate.
 

Hrvatska reprezentacija zabila gol dijabetesu i okitila se zlatom, srebrom i broncom! Fotogalerija

Seniori su pod vodstvom selektora Marija Žitnika pokazali pravu umjetnost na terenu i uvjerljivo odnijeli pobjedu. Zlatni dečki - zlatna medalja. Odlične rezultate postigle su i naše mlade snage - kadeti i juniori koji su po prvi puta uskočili u dresove reprezentacije. Juniori do 18 godina pod vodstvom pomoćnog selektora Tonija Berdina osvojili su treće mjesto brončanog sjaja dok je najmlađa kategorija kadeta do 14 godina pod vodstvom selektora Casimira Nomo Nemija osvojila odlično drugo mjesto srebrnog sjaja.

Uz ekipne medalje osvojena su i odlična pojedinačna odličja. Kod seniora  Dejan Kolar proglašen je za najboljeg igrača prvenstva, dok je za najboljeg strijelca turnira proglašen kapetan reprezentacije Marko Marković.

Titulu najboljeg igrača među kadetima ponijela je mlada i fantastična Lorena Tomašić.
Kako se ipak radi o Hrvatskoj nismo stali tu sa nagradama. Osvojili smo nagradu za fair play i najbolje navijače.

Borbenost na terenu, odlični selektori, još bolji igrači, snaga tima i velika podrška navijača još jednom su dokazali da dijabetes nije prepreka za ostvarenje snova i da se sa dijabetesom može sve.

Podršku igračima na terenu pružio je i Veleposlanik Hrvatske u Poljskoj g.Tomislav Vidošević koji je bio oduševljen našim igračima i navijačima te nas pozvao na gostovanje u Ambasadu. Ovim putem mu se zahvaljujemo na podršci i gostoprimstvu.
Da nije bilo sponzora i donatora ne bi bili u mogućnosti otići na prvenstvo, ali uz njihovu pomoć i podršku vratili smo se kući u punom sjaju i opravdali njihovo povjerenje.

Zahvaljujem redom svima: Abbott Laboratories, MediLigo, Općina Nedelišće, Lions klub Brođanka, PBZ Card, Jakopić d.o.o., EU projekt Sports&Diabetes (HAŠK Mladost), Staklorez Burić d.o.o., Auto Centar Kos d.o.o., Centrometal d.o.o., Kos transporti d.o.o., Bilić-Erić d.o.o., Grad Kutina, Grad Čakovec, Općina Cestica, Tomotrans vl.Tomislav Grilec, Muraplast Kotoriba, Poljoprivredni obrt Žnidarić, Ljekarna Škugor, JET Osijek, ŽMAH obrt za proizvodnju i ugostiteljstvo, Bijelić CO d.o.o., Huber & Elmwood d.o.o., Automehaničarski obrt Ivek Pušćine, Rubicon j.d.o.o., Transformation Station vl.Dejan Kolar, AJAKA d.o.o., Pro Automatika d.o.o., Mile Matić, MKP, Geodetski projekti d.o.o., Kunateks d.o.o.Pregrada, Kostel promet d.o.o.Pregrada, UGO Invest d.o.o.Tenja, LU-MA Ekskluziv d.o.o. Zagreb, Općina Sv. Martin na Muri, Grad Pregrada i Croatia osiguranje.

Zahvaljujemo se i našim fotografima Lauri Crvenki i Danijelu Mutvaru koji su budno pratili svaki trenutak i ovjekovječili ga fotografijama. Nikako ne smijemo zaboraviti ni naše mame koje su brinule o našim mladim reprezentativcima u noćnoj smjeni i našoj medicinskoj pratnji Damiru Kečkešu. Na kraju, ali izuzetno važan je organizacijski tim koji čine Ines Jakopanec, Suzana Mutvar, Ivana Buzjak, Mario Žitnik, Casimir Nomo Nemi, Neven Furjan, Dejan Kolar i Ana Špoljarić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video