Vijesti / Sport
Sport
VESELO U MALOJ SUBOTICI Karate klub Globus dočekao svoje brončane Nikolu i Svena!
BŠK

IZ PRAGA U MEĐIMURJE

VESELO U MALOJ SUBOTICI Karate klub Globus dočekao svoje brončane Nikolu i Svena!

U Maloj Subotici je priređen doček za karatiste Karate kluba Globus Svena Strahiju iz Dekanovca i Nikolu Topličanca iz Čakovca koji su se ovog vikenda u Pragu na Europskom prvenstvu okitili brončanim medaljama

Ne stiže baš svaki dan u Međimurje bronca s Europskog prvenstva, a još kad u isti klub stignu dvije – e, to je tek razlog za slavlje! U Maloj Subotici je stoga danas priređen doček za karatiste Karate kluba Globus Svena Strahiju iz Dekanovca i Nikolu Topličanca iz Čakovca koji su se ovog vikenda u Pragu okitili brončanim medaljama, i to u konkurenciji najboljih europskih karatista, čak 1.065 natjecatelja iz 48 europskih država.

>>> SJAJAN USPJEH Sven Strahija i Nikola Topličanec brončani na Prvenstvu Europe!

Koliko je ovo velik i značajan uspjeh za jedan klub koji djeluje u Čakovcu i Maloj Subotici dovoljno će oslikati podatak da su u ostatak Hrvatske otišle još četiri medalje – dvije u Zagreb i po jedna u Rijeku i Sisak.

Doček Svena Strahije i Nikole Topličanca Fotogalerija

- Ovo je jedan od najvećih uspjeha u povijesti našeg kluba. Velika je stvar već sam nastup na prvenstvu, a KK Globus imao je petero predstavnika u reprezentaciji – uz Nikolu i Svena, nastupili su i Aida Trstenjak, Josip Slukić i Kristian Topličanec. Još kad osvojite medalje, osobito s obirom na to da smo mali klub i na uvjete u kojima treniramo, tim je uspjeh još veći, pojašnjava predsjednik Kluba Mladen Vizinger.

Trener Dejan Slukić koji je mlade sportaše vodio u Prag priznaje da uspjeh i je i nije očekivao.

- Jesam, s obzirom na naše prijašnje rezultate, ali ipak je ovo najjače europsko natjecanje i konkurencija je stvarno jaka. Bilo je naporno, već su krenule vrućine, poklopilo se s krajem školske godine jer je prvenstvo zbog pandemije bilo odgođeno. Nismo bili u mogućnosti odraditi pripreme, sve je bilo na tri izborna turnira, pa još povrede... Puno je bilo problema, ali kad smo došli tamo, dečki su sve zaboravili i odradili kako treba, ističe trener Slukić.

OD PORAZA DO BRONCE

A recept za broncu i u Nikolinu i u Svenovu slučaju je isti – prvu borbu izgubiš, pa se digneš iz pepela i u repasažu u tri borbe upišeš tri pobjede.

- Nije lako nakon prvog poraza, izgubiš svu nadu i treba ti neka podrška, prijatelji da navijaju za tebe, da ti pomognu da se uzdigneš i pokušaš pobijediti protivnike, pojašnjava Sven svoj put do trećeg mjesta.

Najtežu, prvu borbu je i Nikola izgubio, a da nije, kaže, sad bi vjerojatno bio europski prvak. No, ne treba plakati za propuštenim, osobito jer se bliže nove prilike za još koju medalju, pa možda i srebrnog ili zlatnog sjaja. Već idući vikend Globusovci putuju u Poreč na turnir Svjetske lige, a Nikolu i Svena u listopadu čeka i Svjetsko prvenstvo u Turskoj, na koje su se izravno plasirali ovim uspjehom s Europskog prvenstva.

Dečkima, njihovim roditeljima, trenerima i čitavom Klubu na uspjehu je čestitao i međimurski župan Matija Posavec, njihovi su im klupski kolege pripremili i simpatične poklone, a čestitkama se pridružio i trener reprezentacije Kristijan Lesjak.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video