HUMANITARNI TURNIR ZA MURID

FOTO Humanitarni teniski turnir u Donjoj Dubravi – prikupljeno čak 39 tisuća kuna!

Prikupljeno je 39 tisuća kuna za izgradnju MURID-ovog Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu

Prepoznajući važnost djelovanja u interesu šire zajednice, Teniski klub Dubravčan iz Donje Dubrave u subotu, 21. svibnja organizirao je drugi humanitarni teniski turnir parova kao doprinos humanitarnoj akciji ‘Za prvih 1000 dana djetinjstva’ za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID.

>> Humanitarni teniski turnir u Donjoj Dubravi

Kroz uplatu kotizacija, kupnju tombola te dobrovoljnih priloga za piće, grah doniran od strane Općine Donja Dubrava i langoše koje su pripremile vrijedne ruke članica Udruge žena Donja Dubrava, prikupljeno je 39.000 kuna. Turnir je okupio 28 muških i mješovitih parova. 

U kategoriji muških parova pobjedu je odnio par Filip Fabić/Miroslav Pogorelec koji je svladao Domagoja Kuzmića i Marina Hrupeca, dok su u kategoriji mješovitih parova Nicole Mikulan i Marko Ujlaki bili bolji od para Tea Oto/Neven Drabić
U dječjem kutku za igru, na raspolaganju je bio MURID-ov tepih te veliki napuhanac koji je financijski osigurala dobravska ekipa “kava nedjeljom”.

– Sjajan odaziv, posjećenost i rezultati ovog humanitarnog turnira, potvrda su da je ovakva inicijativa prepoznata vrijednom svakog oblika podrške te da upravo pojedinci udruženi u solidarnosti mogu biti važni pokretači u zajednici. Želja je uprave kluba da ovakav vid turnira bude redovito dio godišnjih aktivnosti kluba. Zahvaljujem svim sudionicima, posjetiteljima, angažiranim pojedincima te mnogobrojnim donatorima koji su svojim donacijama u hrani, piću i gotovo 500 nagrada za tombolu dali nemjerljiv doprinos ovom turniru – izjavio je Stanislav Žinić, predsjednik Teniskog kluba Dubravčan. 

Silvija Pucko, ravnateljica MURID-a, ističe: – U ovim teškim pandemijskim i ratnim vremenima, izuzetno je stresno i izazovno stremiti viziji izgradnje Centra za ranu intervenciji u djetinjstvu MURID. Iz dana u dan i iz projekta u projekt osjećamo goruću potrebu za ovakvom vrstom programa jer roditelje i djece u potrebi sve je više i više. Okolnosti u kojem civilno društvo stvara intersektorski sustav rane intervencije neminovno traži osvještavanje i udruživanje s cijelom zajednicom kojoj će ovakav Centar postati i ostati trajna vrijednost. Hvala Teniskom klubu Dubravčan što je s nama u svim našim borbama i što stvara primjer zajednice koja se brine! – rekla je.

Na kraju, organizator upućuje veliku zahvalu svim vjernim sudionicima i posjetiteljima ovog događaja uz poziv: – Vidimo se iduće godine u Donjoj Dubravi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije