Vijesti / Sport
Sport
BILO JE TO 1961. GODINE Ovako je izgledao prvi stol za stolni tenis u Draškovcu!
Denis Tratnjak/Andrija Fileš

SJEĆANJA ANDRIJE FILEŠA

BILO JE TO 1961. GODINE Ovako je izgledao prvi stol za stolni tenis u Draškovcu!

Na ovom stolu igrao je i jedan od najstarijih aktivnih igrača međimurskih liga Franjo Vadas, koji još danas igra za ekipu Donjeg Kraljevca u 6. međimurskoj ligi

- Ovo je u Draškovcu bio prvi stol za stolni tenis! Izrađivali smo ga sami kod 'Baneka', a glavni majstor je bio Đuro Sokač (Nacijov Đuri). Stol je bio izrađen od debljeg lesonita (cca 10 - 15 mm), koji je bio kupljen u organizaciji omladine, a bio je smješten u tadašnjim jedinim društvenim prostorijama - kako smo zvali, u 'Sali' - prisjeća se davnih vremena Andrija Fileš.

Kako kaže, stol je bio zauzet čitav dan, igrali su s dva para reketa zbog igre parova, a loptice su krpali acetonom, a udubljenja ravnali stavljanjem u vrelu vodu ili krop, kako se to u Međimurju kaže.- Kopirali smo igru kineskih i japanskih igrača, ali i Mađara Berczika – prvaka svijeta - čak smo savladali i "top spin" udarce! Da budem neskroman, spadao sam u bolje igrače, s obzirom na vrijeme provedeno za stolom, bilo bi čudno da je bilo drugačije, a od mlađih igrača izvanredan je bio Franc - 'Dasek'. Bila je to 1961. godina.

Na slici, na 'općinskom gruntu' igramo Pavao Matjačić (Gibaničov Palji) i ja, a u pozadini je hiža tete Line - govori Andrija Fileš.

​Od igrača koji su igrali na ovome stolu još se spominje i jedan od najstarijih aktivnih igrača međimurskih liga Franjo Vadas, koji još danas igra za ekipu Donjeg Kraljevca u 6. međimurskoj ligi.

Franjo Vadas još je uvijek aktivan stolnotenisač

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video