DVODNEVNI IZLET

FOTO Članovi Biciklističkog kluba Prelog uživali u ljepotama Papuka!

Kao i svake godine, pa tako i ove, BK Prelog organizirao je dvodnevni izlet za svoje članove kao nagradu za cjelogodišnji trud i napor u radu biciklističkog kluba

To je ujedno i motivacija za daljnju promociju te predstavljanje kluba na mnogim manifestacijama i utrkama ne samo biciklističkim, već i trkačkim. Mnogi naši članovi postižu izvrsne rezultate na mnogobrojnim utrkama i na taj način promoviraju zdrav život i sport koji pozitivno utječe na svakog pojedinca koji se bavi bilo kakvom sportskom aktivnošću. Izlet je bio realiziran 14. i 15. svibnja 2022. godine.

>> Dvodnevni izlet – Članovi Biciklističkog kluba Prelog uživali u ljepotama Papuka

Prvi dan bio je zamišljen i organiziran na način da bude prihvatljiv svima koji su odlučili krenuti u jednu divnu avanturu. Članovi kluba mogli su se podijelili prema vlastitim interesima i sposobnostima. Biciklistička grupa prvog je dana zajedno s članovima BK LooD Orahovica odvozila 30-tak km te su obišli manastir sv. Nikole, vidikovac na tromeđi Kapovac, Hercegovačko jezero pa preko Duzluka na vinsku cestu do odmarališta Merkur. Ovom se prilikom ujedno i zavaljujemo BK LooD-u na gostoprimstvu, suradnji, ljubaznosti i srdačnosti u nadi da će i oni posjetiti naše krajeve. Članovi koji su se odlučili na planinarenje obišli su stazu od Orahovice, posjetili Ružica grad i popeli se na vrh Kapovac ukupne udaljenosti od 14 km. Nakon bicikliranja bio je organiziran zajednički ručak u lokalnom restoranu te odlazak u Planinarski dom Jankovac. Uslijedio je kraći odmor, a bilo je još i snage za šetnju Grofovom poučnom stazom na Jankovcu pa su članovi uživali u ljepotama Parka prirode Papuk, bogatstvu boja i mirisa netaknute prirode. Umor nije utjecao na druženje uz pjesmu i veselo raspoloženje prije samog počinka.

Drugog dana izleta opet su se članovi podijelili u dvije grupe, bicikliste i planinare te je i jedna i druga grupa imala za cilj popeti se na vrh Papuka koji se nalazi na 950 metara nadmorske visine. Spuštajući se s vrha papuka stali su i kod vidikovca Nevoljaš na 740 metara nadmorske visine. Vrh Papuka osvojili su i planinari kao i biciklisti te su i jedni i drugi uživali u predivnom pogledu na Psunj i Krndiju. Vraćajući se svojim domovima članovi su bili oduševljeni izletom i u mislima s nekom drugom divnom destinacijom.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se i Putničkoj agenciji Rudi express d.o.o. za najam prikolice za 16 bicikla što nam je uvelike pomoglo u realizaciji izleta – javljaju iz BK Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije