Saša Vidović stigao u Bratstvo Savska Ves i odlučio derbi

Saša Vidović stigao u Bratstvo Savska Ves i odlučio derbi

Jučer su derbi susret Treće međimurske nogometne lige istok u Savskoj Vesi odigrali Bratstvo Savska Ves i Omladinac Držimurec Strelec. Nakon duge stanke napokon je počeo proljetni dio sezone koji je odmah donio duel prvoplasiranog Bratstva i drugoplasiranog Omladinca.

Domaćin je slavio 1:0 golom Saše Vidovića u 35. minuti. Saša se priključio ekipi iz Savske Vesi i odmah donio pobjedu u ovom derbiju. Osim jednog gola bilo je još vrlo izglednih prigoda i s jedne i s druge strane, no golovi se broje, a tu je domaćin bio uspješniji.

Susret odigran pred tristotinjak gledatelja

Duga stanka i derbi privukli se veliki broj gledatelja u Savsku Ves. Prodano je gotovo dvije stotine karata pa slobodno možemo reći da je susret pratilo tristotinjak gledatelja. I svatovi u obližnjoj Crkvi su pogledavali kakva je gužva oko nogometnog igrališta jer se tražilo mjesto više za automobil.

Je li za usporedbu ili ne procijenite sami, ali prema izvješćima delegata susrete Treće hrvatske nogometne lige sjever pratilo je manje gledatelja nego ovaj susret najnižeg ranga nogometa. Susret Čakovec – Graničar Kotoriba pratilo je 100 gledatelja, Mladost Prelog je u Hodošanu dočekala Bjelovar pred 150 gledatelja, Međimurje je gostovalo u Virju kod Podravca pred 200 gledatelja, a u Svetom Martinu na Muri Polet i Ivančicu je pogledalo 250 ljudi.

Nogomet se ipak igra zbog gledatelja i derbi najnižeg stupnja međimurskog nogometa privuče puno više gledatelja nego nogomet koji se igra u ligi državnog stupnja. Koliko god bili skeptični ili podcjenjivački nastrojeni prema “peciklin ligama” veći je gušt pogledati susret, ako je puno ljudi, zar ne?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije