Vijesti / Sport
Sport
AK VARAŽDIN Simona Jambrošić i Andrej Hladnik najbolji atletičari 2021., Jakov Štampar mlada nada
AK Varaždin

PRIZNANJA ATLETIČARIMA

AK VARAŽDIN Simona Jambrošić i Andrej Hladnik najbolji atletičari 2021., Jakov Štampar mlada nada

Simona Jambrošić i Andrej Hladnik proglašeni su najboljim atletičarima kluba za prošlu sezonu, dok je Jakov Štampar proglašen mladom nadom kluba

U četvrtak, 27. siječnja je AK Varaždin u prostorijama kluba na stadionu Slobode proglasio najbolje atletičare kluba za 2021. godinu.

- S obzirom da još uvijek hara pandemija i ove godine smo to odradili nešto skromnije nego inače kad to odradimo na skupštini. No, to ni najmanje nije umanjilo važnost našeg tradicionalnog proglašenja i dodjele nagrada najboljima. Bez obzira što je i 2021. godina bila takva kakva je zbog općepoznate situacije oko korone, nama je ispala rezultatski najbolja u dosadašnjem radu kluba.

Temeljem Pravilnika HAS-a o bodovanju uspješnosti klubova mi smo 2021. godinu završili na respektabilnom 14. mjestu od 95 klubova. To je za sada najbolji uspjeh našeg mladog kluba pa iz tog razloga ide čestitka i zahvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom uspjehu.

Najbolji atletičari našeg kluba za 2021. su isti kao i prethodne godine: Simona Jambrošić Andrej Hladnik. Andrej i Simona su svojim rezultatima u 2021. godini svakako to i zaslužili.

Simonin napredak kroz godinu očit je iz utrke u utrku, a prošlogodišnji rezultati i obaranje mnogih novih osobnih rekorda to upravo i potvrđuju:

PH u planinskom trčanju – juniorke – 1. mjesto
PH za juniorke, 5000 m – 1. mjesto – 18:17
PH za mlađe seniorke, 5000 m – 1. mjesto – 18:05;37
PH u cestovnom na 10 km – juniorke – 1. mjesto – 37:34
nastup u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske na Prvenstvu Europe u krosu – Dublin, Irska

Stvarno vrijedni i lijepi rezultati pa iz tog razloga još jednom velika čestitka Simoni na iznimnim prošlogodišnjim uspjesima!

Andrej se svojim rezultatima sasvim približio najboljim dugoprugašima Hrvatske:

5. mjesto – maraton – novi osobni rekord 2:35;31
6. mjesto polumaraton – 1:12,32
5. mjesto PH u planinskom trčanju na duge staze
novi osobni u polumaratonu – 1:11,58 (Starek)

Nadamo se da će ove godine ipak biti i na pobjedničkom postolju na jednoj od službenih utrka za PH. Svojim rezultatima svakako je najviše doprinio osvajanju i odličnih ekipnih plasmana našeg kluba. Bravo za Andreja.

Jakov Štampar – mlada nada kluba

Za mladu nadu našeg kluba proglasili smo mladog Jakova Štampara koji je u svojoj prvoj pravoj natjecateljskoj godini u kategoriji kadeta ostvario zaista respektabilne rezultate:

Pojedinačno PH – kadeti – 1000m – 1. mjesto – 2:42,93
Kup Hrvatske – kadeti – 1000m – 1. mjesto – 2:46,13
Pojedinačno PH u krosu – 2000m – 3. mjesto
Nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske – Čakovec, dvoboj Hrvatska i Slovenija

Ovo su iznimni uspjesi mladog Jakova te se nadamo se da će i ova godina biti vrlo uspješna u mlađe juniorskoj konkurenciji. Bravo za Jakova!

Osim njima, u pojedinačnoj konkurenciji dodijelili smo i priznanja za posebne uspjehe u ekipnoj konkurenciji. Seniorska ekipa u sastavu: Andrej Hladnik, Zoran Križanić, Igor Goričanec, Neven Bihin i Goran Šimunčić osvojili su 3. mjesto na Ekipnom PH u krosu kojem smo mi bili domaćin u 3. mjesecu.

Ekipnu medalju osvojili smo još na PH u planinsko trčanju na duge staze – 3. mjesto (Andrej Hladnik, Igor Goričanec, Dinko Solić). Velika čestitka dečkima na ovim rezultatima, a naravno i curama koje su također osvojile vrijedne rezultate u ekipnoj konkurenciji. Bravo za sve!

Nakon podjele nagrada najboljima uz skromno druženje podijelili smo i par zahvalnica našim vjernim sponzorima koji nas uvijek prate i neprekidno pomažu u radu kluba. Hvala Mareku i Kamini Lipić, hvala Tomeku i Autolakiranje Štriga, hvala Robiju i Jambrošić d.o.o., a naravno veliko hvala i svima ostalima koji su nam pomagali kroz cijelu godinu te doprinijeli da nam protekla godina bude ovako uspješna. Hvala svima! - poručuju iz AK Varaždin.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video