MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

FOTO Na MEV stigao legendarni Mario Vukoja: ‘Morate sanjati jer bez snova teško je doći do cilja!’

Studenti su ugostili još jednu međimursku sportsku legendu, Marija Vukoju

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u srijedu je održana posljednja, četvrta po redu tribina Međimurske sportske legende. Gost je ovoga puta bio poznati Čakovčanin i vodeći čovjek hrvatske gimnastike, Mario Vukoja.

Riječ je nizu tribina koje u sklopu proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine organiziraju studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment sporta i turizma s ciljem da nauče više o organizaciji i promociji događaja, komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.

>> Na MEV stigao legendarni Mario Vukoja: “Morate sanjati jer bez snova teško je doći do cilja!”

Studenti su uz posljednju međimursku sportsku legendu, Marija Vukoju, ugostili još tri poznata međimurska sportaša, Branka Zorka, Roberta Jarnija i Sandru Paović, a tribine su privukle velik broj zainteresiranih.

Kako je pojasnila studentica 3. godine preddiplomskog studija Menadžment sporta i turizma Matea Renić, prilikom organizacije tribine nisu bili prepušteni sami sebi već su imali i veliku pomoć mentora i profesora.

– Ovo mi je prvi puta da sam tako nešto radila i sviđa mi se što sam imala priliku steći iskustvo u svojoj struci – rekla je Renić koja je bila zadužena za odnose s javnošću. U velikoj dvorani Centra za održivi razvoj, Vukoja je okupljene upoznao sa svojom bogatom sportskom karijerom.

– Uvijek podržavam ovakav rad, pogotovo mlade ljude kojima će ovo jednog dana biti struka. Organizacija i sportski menadžment velikim su dijelom i moj posao pa im možda mogu pružiti smjernice za budućnost – rekao je Vukoja poručivši studentima da moraju sanjati jer je bez snova teško doći do cilja.

Vodeći čovjek hrvatske gimnastike inače je i član Nacionalnog vijeća za sport i Komisije za razvoj HOO, Tehničkog odbora muške i ženske sportske gimnastike, Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije, dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, vrhovni sudac muške sportske gimnastike i uz sve to, u međimurskom sportu obnaša funkciju dopredsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te člana izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Čakovca.

Dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan pojasnio je kako je ideja ovih tribina da studenti iskoriste svoja teoretska znanja i u praksi, steknu iskustvo u organizaciji događaja, odnosima s javnošću, komunikaciji i društvenim mrežama te da se za svakog gosta pojedinačno pripreme i predstave ga kolegama i nastavnicima.

– Priča se pokazala jako dobrom, ona već neko vrijeme traje i iz čakovečkih sportskih legendi proširila se na međimurske sportske legende – kazao je Klopotan najavivši kako će na MEV i u budućnosti stizati ugledni gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije