ŽELE U VIŠI RANG

NK MEĐIMURJE Jesen završili kao treći: ‘Cilj je osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang’

- Imamo dobar igrački kadar, s nekoliko mogućih pojačanja možemo do planiranog cilja, rekao nam je predsjednik Jesenović

Dojučerašnji drugoligaši, nogometaši Nogometnog kluba Međimurje Čakovec prvi dio prvenstva Treće lige-sjever završili su na trećem mjestu, s devet pobjeda, dva remija i tri poraza, uz gol razliku 26:14. Imaju četiri boda manje od vodećeg sastava i jesenjeg prvaka Poleta Sveti Martin na Muri.

Kratko smo odmah nakon završetka prvenstva porazgovarali s predsjednikom kluba Augustinom Jesenovićem i trenerom Nikolom Goričancem, obojica su, kad je u pitanju analiza jesenjeg dijela prvenstva, bili vrlo realni i gotovo jednoglasni.

Rajko Toplek i Augustin Jesenović

– Uglavnom sam zadovoljan jesenjim učinkom, moglo je međutim i bolje da smo osvojili neke planirane bodove kao domaćini u Čakovcu. Ostaje nam to nadoknaditi u odlučujućem, drugom dijelu prvenstva, cilj je i dalje realan i ostvariv, osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang natjecanja. Imamo za to dobar igrački kadar, s nekoliko mogućih pojačanja možemo do planiranoga, rekao nam je predsjednik Jesenović.

Trener Nikola Goričanec sličnog je razmišljanja.

– Točno da smo mogli bolje, ima međutim nekoliko razloga što nismo. Covid situacija, kartoni i ozljede, a tu je i nedovoljan, premali broj igrača koji konkuriraju za najbolji sastav, šestorici mladih to je bio prvi nastup u trećeligaškom natjecanju. Tu je i nekoliko nepotrebno izgubljenih bodova, posebno spominjem poraz od Rudara, pa to treba u drugom dijelu prvenstva ispraviti. Što je moguće i realno – kaže.

S pripremama za proljetni, odlučujući dio prvenstva Čakovčani bi trebali početi sredinom siječnja, prvenstvo se nastavlja najvjerojatnije krajem veljače, iduće 2022. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije