Vijesti / Sport
Sport
NK MEĐIMURJE Jesen završili kao treći: 'Cilj je osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang'
Z. Premuš

ŽELE U VIŠI RANG

NK MEĐIMURJE Jesen završili kao treći: 'Cilj je osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang'

- Imamo dobar igrački kadar, s nekoliko mogućih pojačanja možemo do planiranog cilja, rekao nam je predsjednik Jesenović

Dojučerašnji drugoligaši, nogometaši Nogometnog kluba Međimurje Čakovec prvi dio prvenstva Treće lige-sjever završili su na trećem mjestu, s devet pobjeda, dva remija i tri poraza, uz gol razliku 26:14. Imaju četiri boda manje od vodećeg sastava i jesenjeg prvaka Poleta Sveti Martin na Muri.

Kratko smo odmah nakon završetka prvenstva porazgovarali s predsjednikom kluba Augustinom Jesenovićem i trenerom Nikolom Goričancem, obojica su, kad je u pitanju analiza jesenjeg dijela prvenstva, bili vrlo realni i gotovo jednoglasni.

Rajko Toplek i Augustin Jesenović

- Uglavnom sam zadovoljan jesenjim učinkom, moglo je međutim i bolje da smo osvojili neke planirane bodove kao domaćini u Čakovcu. Ostaje nam to nadoknaditi u odlučujućem, drugom dijelu prvenstva, cilj je i dalje realan i ostvariv, osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang natjecanja. Imamo za to dobar igrački kadar, s nekoliko mogućih pojačanja možemo do planiranoga, rekao nam je predsjednik Jesenović.

Trener Nikola Goričanec sličnog je razmišljanja.- Točno da smo mogli bolje, ima međutim nekoliko razloga što nismo. Covid situacija, kartoni i ozljede, a tu je i nedovoljan, premali broj igrača koji konkuriraju za najbolji sastav, šestorici mladih to je bio prvi nastup u trećeligaškom natjecanju. Tu je i nekoliko nepotrebno izgubljenih bodova, posebno spominjem poraz od Rudara, pa to treba u drugom dijelu prvenstva ispraviti. Što je moguće i realno - kaže.

S pripremama za proljetni, odlučujući dio prvenstva Čakovčani bi trebali početi sredinom siječnja, prvenstvo se nastavlja najvjerojatnije krajem veljače, iduće 2022. godine.

Najnovije

Reci što misliš!