Filip u Cottbusu peti, Tijana zastala u kvalifikacijama

Filip u Cottbusu peti, Tijana zastala u kvalifikacijama

Nakon Francuske gdje su naši gimnastičari osvojili dvije bronce (Robert Seligman i Marijo Možnik), najbolji hrvatski gimnastičari od četvrtka do nedjelje bili su u Njemačkoj. U Cottbusu je na rasporedu bila druga stanica Svjetskog kupa, a put Njemačke otišli su Tijana Tkalčec (preskok), srebrni olimpijac Filip Ude, Robert Seligman (obojica su nastupila na konju s hvataljkama), te Filip Boroša (parter).

U Cottbus je došlo 120 gimnastičara i 54 gimnastičarke iz 42 zemlje svijeta. Uoči nastupa međimurski olimpijac Filip Ude je  za web portal Hrvatskog gimnastičkog saveza rekao: “Ja sam spreman. Kao i uvijek. Ne opterećujem se ni brojkama ni imenima. Ja sam sebi najveći protivnik. U kvalifikacijama ću raditi vježbu sa startom od 16.300, a u finalu 16.700-16.800. Vježbu s novim elementom Busnari. Nisam se nadao da ću ga tako brzo naučiti. Ali, ako ne vjeruješ nećeš ni uspjeti. Nije bilo lako posljednjih mjeseci, ali vjerovao sam u to što radim. Kad još ubacim flop, s tom vježbom od 17.000-17.1000 mogu ciljati na sve najveće medalje. I pobjeđivati do sada nepobjedive kao što je Krisztian Berki. Svako natjecanje mi je sada bitno. I ovaj Cottbus i Europsko prvenstvo u Moskvi… Svako. “

U kvalifikacijama je Filip bio najbolji rezultatom 15.100. U finalu je bio 5. s rezultatom 14.150. Naš drugi predstavnik u finalu bio je Robert Seligman koji je završio kao 7. s ocjenom 13.875. Obojica su pali sa sprave. Filip na novom elementu, najtežem elementu u pravilniku konja s hvataljkama. Busnariju, jedinom elementu G težine.

Prvi put ga je izvodio na natjecanju, no prvi pokušaj nije uspio. Filip je prokomentirao svoje finale: “Mogao sam kalkulirati i osvojiti medalju, ali mi je cilj bio probati novu vježbu.”

Tijana Tkalčec ovaj puta nije uspjela proći kvalifikacije. S ocjenama 13.800 i 12.350 bila je 14. Novi turnir Svjetskog kupa je već od srijede u Dohi (27. – 29. ožujka).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije