Paula Posavec zabila Ruskinjama devet golova

Paula Posavec zabila Ruskinjama devet golova

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija napravila je senzaciju u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje se igraju u ruskom Zvenigorodu pobijedivši favorizirane Ruskinje 26:31. Zahvaljujući pobjedi hrvatske kadetkinje izborile su plasman na Europsko prvenstvo koje se u kolovozu igra u Poljskoj.

U velikoj pobjedi protiv Ruskinja najefikasnija je u redovima Hrvatske ponovno bila Dora Kalaus s 12 golova, a Paula Posavec dodala je 9.

Izbornica hrvatske ženske kadetske reprezentacije Lidija Bojić Čaćić je nakon susreta rekla: “Djevojke su odigrale fantastično, ostavile su srce na parketu i prezentirale Hrvatsku na najvišem nivou. Protiv Rusije su odigrale na nivou seniorskog rukometa, sve što smo se ranije dogovorili, realizirale su na terenu. Ruskinje smo iznenadili igrom s dva pivota i one se nisu mogle snaći. Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Slovenije u kojoj smo napravili čak 33 tehničke pogreške, danas protiv Rusije napravili smo tek 5,6 pogrešaka. Ovo je velika pobjeda koja nas je odvela na Europsko prvenstvo, a ako se zna da fantastične Ruskinje u generaciji izgube tek dvije do tri utakmice, pobjeda je još i veća. Sigurna sam da će se Ruskinje koje su se s nama plasirale na Europsko prvenstvo, u Poljskoj boriti za medalju. Naš je cilj da u Poljskoj prođemo grupu, što prošle tri generacije na žalost nisu uspjele te da se borimo za plasman od 1. do 8. mjesta.”

Izbornica Bojić Čaćić iskoristila je priliku i zahvalila trenerima u klubovima u kojima igraju djevojke iz kadetske reprezentacije: “Zahvaljujem trenerima u klubovima na radu s djevojkama. Iznimno je važno da djevojke dobe priliku u svojim klubovima i da igraju u Prvoj ligi, jer ako u svojim klubovima ne dobe priliku za igru, teško mogu napredovati.” piše hrs.hr.

Iz redova ŽRK Zrinski u ovome uspjehu sudjelovale su Paula Posavec, Stela Posavec i Nikolina Zadravec. Velike čestitke našim curama i sretno u Poljskoj!

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo (U-17)
RUSIJA – HRVATSKA 26:31 (11:17)
Sport Hall Zvezda, Zvenigorod
HRVATSKA: D. Kalaus 12, P. Posavec 9, Mikolić 3, Zagorščak 3, Mamić 1, S. Posavec 1, L. Kalaus 1, Šenvald 1, Vlašić, Ljubičić, Galetić, Zadravec, Bešen, Hren, Krmpotić, Maljak
RUSIJA: Suslova 5, Golikova 4, Frolova 3, Markova 3, Sisenova 2, Malashenko 2, Seradskaya 2, Nefedova 2, Komarova 2, Likhach 1, Ryabtceva, Kiprigina, Mikhailova, Nikiforova, Portiagina, Titovskaya
Isključenja: Hrvatska 16 minuta, Rusija 6 minuta
Sedmerci: Hrvatska 4/4, Rusija 3/3

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije