Vijesti / Sport
Sport
SVJETSKO PRVENSTVO Idućeg ponedeljka počinje gimnastičko SP u Japanu
T.J.

GIMNASTIKA

SVJETSKO PRVENSTVO Idućeg ponedeljka počinje gimnastičko SP u Japanu

U Japanu je uvijek do sada kada je tamo nastupao Filip postizao odlične uspjehe i plasman, valjda će tako biti i ovaj put

Japanski grad Kitakyushua je od 18. do 24. listopada domaćin 50. Svjetskog prvenstva u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Na kojem će sudjelovati preko 400 gimnastičara i gimnastičarki iz 59 zemalja, a koje će nakon Olimpijskih igara održanih također u Japanu biti nešto kvalitetnije slabije obzirom da neka „poznata imena“ izostaju. U daleki Japan otputovala je i hrvatska reprezentacija također u nešto slabijem sastavu, izostali su najbolji Tin Srbić i Ana Đerek.

Hrvatsku reprezentaciju predvode„naš“ Filip Ude, svjetski i olimpijski doprvak na konju s hvataljkama i europski doprvak na parteru Aurel Benović, uz njih još Jakov Vlahek i Mateo Žugec na konju s hvataljkama, Marko Jovoičić na parteru, te Christina Zwicker u višeboju. U Japanu su i trener Filipa Udea Igor Križimski, te kao sudac Mario Vukoja.

-Filip Ude, kao i uvijek bio je kratak i realan: “Dobro sam pripremljen i motiviran, ako vježbu odradim bez greške, a nadam se da hoću, dobar plasman neće izostati“. A u Japanu je uvijek do sada kada je tamo nastupao Filip postizao odlične uspjehe i plasman, valjda će tako biti i ovaj put.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!