Vijesti / Sport
Sport
ISTRČAO SVOJ NAJBOLJI MARATON Andrej Hladnik iz Preloga peti na Prvenstvu Hrvatske!
AK Varaždin

maraton u zagrebu

ISTRČAO SVOJ NAJBOLJI MARATON Andrej Hladnik iz Preloga peti na Prvenstvu Hrvatske!

Odlične su bili trkači i trkačice iz Međimurja - članovi AK Varaždin

U nedjelju (10.10.2021.) je u Zagrebu, po prohladnom i kišovitom vremenu, održan 29. Zagrebački maraton 2021 u sklopu kojega je održano i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu.

Ovo je bilo do sada najbrojnije Prvenstvo Hrvatske u maratonu s preko 160 natjecatelja te 20 klubova u ekipnom poretku kod muškaraca i 9 kod žena. Očito je ovakvo vrijeme mnogima pogodovalo jer je postignuto niz dobrih rezultata, a porušeni su i mnogi osobni rekordi.

Pobjednik maratona, a ujedno i prvak Hrvatske postao je Ivan Dračar (HAAK Mladost) koji je istrčao odličan rezultat u vremenu 2:24:30. Na 2. mjesto plasirao se Petar Bratulić (AK Agram) – 2:26:32 dok se 3. mjestom morao zadovoljiti Kristijan Rubinić (AK Jastreb) – 2:31:44.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Tea Faber (AK Dubrovnik) u vremenu 2:51:17 ispred Silvie Šimunović (AK Sljeme) – 2:54:42 dok je 3. mjesto osvojila Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) u vremenu 3:00:38.

Ono što je bitno za napomenuti da je na ovom maratonu nastupilo i uspješno završilo utrku maratona čak 19 članova Atletskog kluba Varaždin (14 muškaraca i 5 žena). Najbolji od njih bio je i ovaj put Andrej Hladnik iz Preloga koji je istrčao svoj najbolji maraton do sada u odličnom vremenu 2:35:31 osvojivši 5. mjesto u generalnom poretku, a ujedno i 5. mjesto za PH. Ovakvih rezultata i konkurencije u muškom maratonu za PH već zaista dugo nije bilo.

Odličnu utrku otrčao je i novi član Marko Martinčić koji je također istrčao svoj osobni rekord u vremenu 2:49:55 i plasirao se na 16. mjesto u poretku za PH. Vrlo dobrom utrkom pridružio im se Zoran Križanić koji je isto istrčao osobni rekord u vremenu 2:54:04. Bravo za Andreja, Marka i Zokija!

U ženskoj konkurenciji najbolja već standardno bila je Alenka Horvat koja je također istrčala svoj novi osobni rekord u vremenu 2:24:55 te tim rezultatom osvojila 15. mjesto u poretku za PH. Bravo Alenka! Vrlo dobrom utrkom pridružila joj se i Višnja Čonkaš na 18. mjestu koja je isto istrčala svoj najbolji maraton do sada u vremenu 3:30:17. Bravo Višnja! Ivana Baranašić istrčala je svoj prvi maraton i to u vrlo dobrom vremenu 3:41:06 te se tim rezultatom plasirala na 29. mjesto u poretku za PH. Bravo Ivana!

Velike čestitke idu i ostalim maratoncima i maratonkama koji su istrčali ovaj prohladni maraton. Mnogi su porušili osobne rekorde, a nekima je ovaj maraton bio prvi službeni maraton. Čestitka svima i dobrodošli u “klub maratonaca”.

Budući da se maraton ujedno bodovao i za Ekipno PH gdje se zbrajaju 3 najbolja rezultata, Andrej, Marko i Zoki osvojili su 4. mjesto u ekipnom poretku za PH od 20 klubova.

U ženskoj konkurenciji ekipa (Alenka, Višnja i Ivana) osvojila je 5. mjesto u ekipnom poretku za PH od 9 klubova. Njihovo vrijeme bilo je 10:36:33. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!