powerlifting i bench press

10. DRŽAVNO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU I BENCH PRESSU Pozoji ponovno lete

Spomenimo da nakon uspješno odrađenog državnog, Pozoji ne odmaraju, već kreću sa poznatim radionicama i edukacijom mladih o važnosti vježbanja pa za sredinu listopada najavljuju projekt High School lifting 2

Pozoji su proteklog vikenda vrlo uspješno nastupili na 10. Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu koje se pod strogim epidemiološkim mjerama održalo u Zagrebu. Čakovečki Pozoji su bili najbrojniji klub i nastupili u oba dana: prvog, tradicionalno namijenjenog za powerlifting, i drugog u bench pressu u kojem već treću godinu zaredom ponosno brane naslov ekipnih državnih prvaka.  Za Pozoj su prvog powerlifting dana nastupili: kadeti Stjepan Kovač i Erik Malović, juniori Josip Kovač, Dorian Setnik i Martin Hamer, te veterani Robert Blešć, Ivan Ovčar, Nikica Sakal i Dejan Rodiger. Čak 8 naslova državnih prvaka dokazuje da su uz bench Pozoji i vrsni powerlifteri. Od posebnih rezultata svakako treba istaknuti Doriana Setnika koji je postavio čak 2 državna rekorda ( bench od 137,5 i total od 577,5 kg ) za juniore do 74kg i osvojio pehar za apsolutno najboljeg juniora natjecanja. Nove državne rekorde postavljali su i junior Josip Kovač do 59 kg, veterani Ivan Ovčar i Nikica Sakal u kategoriji Master 2 i to u sve 3 discipline te Robert Blešć u Master 1 s čučnjem od 265 kg. Stoga su uz apsolutno najboljeg juniora Pozoji bili i najbolji u poretku veterana.

Drugog dana su u benchu nastupili: Sindy Bubek, Patricia Januš, Davor Januš, Dino Višnjić, Nikola Fic, Marko Braniša, Branko Todorović i Goran Karamarković. Sindy je državno obavila kao zadnju provjeru pred nastup na Svjetskom prvenstvu u bench pressu koje se za mjesec dana održava u Litvi te je u dogovoru s trenerom podigla samo početnu kilažu od 75 kg. Kako nastupa u kategoriji do 47 kg taj je rezultat bio dovoljan za naslov najuspješnije juniorke i ukupno druge najbolje bencherice natjecanja. Patricia Januš je s novim državnim rekordom od 81 kg za seniorke do 57 kg uz naslov državne prvakinje zauzela i drugo mjesto među svim seniorkama natjecanja. Državne rekorde su također oborili i Branko Todorović koji je stari rekord u kategoriji do 93 kg popravio za čak 20 kg i Goran Karamarković u veteranima do 83. Uz prvo mjesto Davora Januša Pozoji su u benchu ostvarili ukupno 5 naslova državnih prvaka.

Svoju drugu titulu državnog prvaka je ostvario i miljenik hrvatske powerlifting scene Dino Višnjić koji, unatoč svojem invaliditetu, već treću godinu trenira s čakovečkim snagatorima. Dino je natjecatelj koji je ujedinio sve hrvatske benchere jer dok on nastupa s njim podiže cijela dvorana.

Spomenimo da nakon uspješno odrađenog državnog, Pozoji ne odmaraju, već kreću sa poznatim radionicama i edukacijom mladih o važnosti vježbanja pa za sredinu listopada najavljuju projekt High School lifting 2. Projekt je nastavak uspješno provedenih besplatnih treninga iz 2019-te i namijenjen je svim zainteresiranim srednjoškolcima, a održava se subotama u fitness centru Aquila Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije