ODBOJKA NA PIJESKU

KOP ČAKOVEC Juniorke četvrte na Prvenstvu Hrvatske

Zbroj poena odlučio o plasmanu u finale

U sportu vrlo često nijanse presuđuju i određuju pobjednike, a to se potvrdilo na Prvenstvu Hrvatske za juniore u odbojci na pijesku – nažalost, ne u korist igračica Kluba odbojke na pijesku. No, krenimo redom. 19. i 20. lipnja pitoreskni slavonski grad Đakovo bio je domaćin klupskog PH za juniore, na kojem je, između ostalih, nastupila i ženska ekipa KOP-a Čakovec pod vodstvom trenera Ivana Vabeca. Čakovčanke su plasman u polufinale tražile u grupi A gdje im je prvi protivnik bio KOP Siget. Ema Frančić i Mirjam Varga tijesno su izgubile od para Čuček / Vuk. Drugi par Iva Hranilović / Klara Škvorc uvjerljive su protiv Vukov /Štefić, te time uknjižile prvi bod. U drugom susretu Čakovčanke igraju u istom sastavu protiv domaćina KOP Đakova. Pobjeda naših nije ni u jednom trenutku dolazila u pitanje pa su sigurnom i atraktivnom igrom osvojena sva četiri seta i upisana 2 boda.

Prepreka za ulazak u polufinale je osvajač prošlogodišnjeg prvenstva KOP Žnjan iz Splita. Igračicama Ivana Vabeca jedan osvojen set garantira prolaz u polufinale jer je KOP Siget izgubio od Splićanki 0:2. Vabec je pripremio malo taktičko iznenađenje i prvo na teren poslao Mirjam Varga i Klara Škvorc protiv Burilović/Rašić. Naše igraju hrabro, pružaju solidan otpor Splićankama, ali gube oba seta. Odluka pada u posljednjem susretu u kojem Ema Frančić i Iva Hranilovfić igraju protiv para Čubelić /Tabak. U borbi za svaki poen, na temperaturi višoj do 30 stupnjeva Ema i Iva osvajaju prvi, a kasnije i drugi set.

Poredak u grupi je KOP Žnjan 5 boda, KOP Čakovec 4 boda, KOP Siget 3 boda i KOP Đakovo bez bodova. U nedjelju su na rasporedu polufinala, a KOP Čakovec ima na drugoj strani mreže KOP Banjole iz Pule. Ema Frančić i Mirjam Varga otvaraju susret protiv Mrkić / Šverko. Naše nikako da uhvate svoj ritam igre i lako gube oba seta. U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc pružaju svoju najbolju partiju na turniru i osvajaju oba seta te rezultat je 1:1.

I sada tu do izražaja dolaze nijanse koje su prevagnule na stranu sastava iz Istre. Zbrajaju se poeni i u finale idu Puljanke koje imaju 6 poena više dok našima ostaje borba za treće mjesto. U srazu za broncu na Prvenstvu Hrvatske protivnice su igračice KOP Retfala iz Osijeka. Dvoboj se igra istovremeno na dva terena uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji. Ema Frančić i Mirjam Varga uspješnije su i ostvaruju pobjedu od 2:0 protiv para Tiasa/Weinand. Na drugom terenu Iva Hranilović i Klara Škvorc protiv Dugančić / Rajndl nikako ne uspiju doći na nivo svoje igre te zbog pada koncentracija gube oba seta.

I opet se ponavlja priča o zbrajanju poena i opet čakovečki sastav ostaje kraćih rukava. Bronca ide u Osijek, a KOP Čakovec se mora zadovoljiti četvrtim mjestom. “Tako blizu, a opet tako daleko. To je sport, negdje tako izgubiš, ali ćemo negdje tako dobiti. Ostaje žaljenje što nismo osvojili medalju, ali stvarno su o boljem plasmanu odlučivale nijanse. Od ukupno pet odigranih susreta nismo izgubili ni jedan, imali smo četiri neodlučna i jednu pobjedu. Sve u svemu, solidan vikend u Đakovu” poručio je trener Vabec nakon povratka u Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije