PROJEKT 'ŽIVJETI ZDRAVO'

FOTO Džudaši oživjeli srce grada: Mladi članovi Judo kluba Zrinski u centru Čakovca

24 džudaša smjestilo se na rubu središnjeg čakovečkog Trga Republike i prezentiralo svoj rad

Što zbog vremenskih, što zbog epidemioloških prilika čakovečko središte subotama prijepodne nije živjelo punim plućima. No ova, druga subota u svibnju, je bila izuzetak za koji su se pobrinuli mladi članovi Judo kluba Zrinski iz Čakovca. Oni su u sklopu nacionalnog projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo “Živjeti zdravo” sudjelovali u četvrtoj ovogodišnjoj aktivnosti “Volonteri u parku”.

>> Džudaši oživjeli srce grada: Mladi članovi Judo kluba Zrinski u centru Čakovca

Na području naše županije aktivnosti organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca, a lokacija je Perivoj Zrinski. 24 džudaša smjestilo se na rubu središnjeg čakovečkog Trga Republike na samom ulazu u čakovečki park. Trener u Judo klubu Zrinski Filip Šeketa pripremio je zanimljiv trening koji je poslužio kao svojevrsna prezentacije ovog borilačkog sporta.

– Kad su nas kontaktirali iz Zajednice sportskih udruga Čakovca nismo dvojili ni sekunde, odmah smo pristali. Trenutačna situacija oko koronavirusa i epidemiološke mjere su jako pogodile naš klub jer ne možemo trenirati u dvorani. Koristimo svaki lijepi dan kako bi odradili trening na otvorenom, a ove subote nam se sve poklopilo – izjavio je Šeketa dodavši kako je kišno vrijeme proteklih dana dobrano namočilo travu u Perivoju Zrinski pa je odlučeno da se planirani dio treninga na zelenoj površini ne provede.

No, i bez toga nastup Judo kluba Zrinski bio je svojevrsna atrakcija.

– Prezentirali smo naš sport, upoznali naše sugrađane s onime što i kako radimo. Bilo je dosta upita, dosta ljudi je zastalo i gledali su što radimo, tako da smo jako zadovoljni – poručio je.

Šeketa je kao jedini problem istaknuo ograničavanje sudionika na 25 pa tako dosta članova koji su se javili kasnije nije moglo biti dio ove prekrasne subotnje priče. Jedna od onih koji jedva čekaju svaku priliku da odradi trening iz džuda je i 11-godišnja Nika Đurinić iz Šenkovca.

– Nedostaju nam redoviti treninzi i uživamo u svakoj mogućnosti da radimo ono što volimo. Osim toga, dobra smo ekipa pa se uvijek i super podružimo – izjavila je Nika.

Kako je objasnio koordinator aktivnosti i tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec, zbog specifičnih epidemioloških preporuka ovogodišnje izdanje Volontera u parku razlikuje se od onih iz prijašnjih godina kada su to bile aktivnosti s velikim skupinama, često i s više stotina sudionika.

– Moramo se snaći s ograničenjima pa ove godine koristimo manje, homogene grupe – rekao je Jakopec. Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju i očuvati životnu okolinu. Sljedeća aktivnost bit će održana već u ponedjeljak kada će povodom Svjetskog dana kretanja biti otvoreno novo dječje igralište u Perivoju Zrinski koje je rezultat suradnje Grada Čakovca i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije