Vijesti / Sport
Sport
4. MŽNL ČK-VŽ Međimurski klubovi ne žele igrati utakmice u ovakvim uvjetima

NOGOMET

4. MŽNL ČK-VŽ Međimurski klubovi ne žele igrati utakmice u ovakvim uvjetima

Međimurski klubovi održali sastanak i do daljnjeg ne žele igrati utakmice

Odigrana su četiri kola nastavka prvenstva u 4. Nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin, a klubovima je bilo obećano da će se održati ponovni plenum. Kako do plenuma nije došlo, predstavnici svih devet međimurskih klubova potpisali su izjavu kako do daljnjeg neće igrati utakmice.

U nastavku prenosimo u cijelosti njihov dopis.

- Međimurski klubovi 4. nogometne lige Čakovec - Varaždin danas su održali sastanak i potpisali zajedničku izjavu da neće igrati utakmice prema sadašnjim pravilnicima o igranju bez prisustva gledatelja i prema trenutno predviđenom rasporedu kojeg je donio Varaždinski nogometni savez.

Na plenumu klubova održanom prije mjesec dana, a nakon donošenja odluke Stožera da se mogu odigravati utakmice bez gledatelja, dogovoreno je da se odigraju 4 odgođena kola jesenskog dijela. Iako je puno klubova bilo protiv igranja bez gledatelja, ipak su svi željeli da se nogomet vrati, pa je dogovoreno da će se odigrati ta 4 kola, a da će se onda održati novi plenum gdje će se dogovoriti što i kako dalje. Dogovor nije ispoštovan, Varaždinski savez nije sazvao plenum. Klubovi šalju apel Savezu da hitno sazove plenum kako bismo iznjeli iskustva iz ovih 4 kola i dogovorili kako odigrati drugi dio prvenstva. Savez na apel ne odgovara, nego u službenom glasniku objavljuje odigravanje prvog kola, ignorirajući dogovor i obvezu da sazove plenum.

Prema predviđenom kalendaru, drugi dio prvenstva završio bi 10. srpnja. Klubovi funkcioniraju otežano, prihodi su bitno umanjeni zbog nove situacije. Drugi problem za klubove je što predviđeni raspored ulazi duboko u termine godišnjih odmora. Svi igrači, treneri, sportski djelatnici su amateri koji nogomet usklađuju s obiteljskim i poslovnim obvezama, a mnogi su godišnji odmor već morali isplanirati. Postavlja se pitanje kako bi klubovi 'skrpali' utakmice u srpnju, ako bi uopće financijski izdržali do srpnja. Nadalje, sredinom srpnja obično počinju pripreme za novu sezonu i to bi značilo igranje bez pauze. Ovakav tempo u svakom smislu je neprihvatljiv, a raspored neodrživ.
Stoga smo htjeli konstruktivni razgovor s voditeljima natjecanja, da vidimo da li postoje kakve alternativne opcije, da im iznesemo iskustva i probleme iz ova 4 kola i dogovorimo što dalje.

No Varaždinski savez na naš apel nije reagirao. Prinuđeni smo stoga istupiti na ovaj način jer na molbe da se iznađe neko rješenje nitko nije reagirao. Tako smo mi međimurski klubovi danas potpisali zajedničku izjavu da predviđeni raspored utakmica bez prisustva gledatelja ne prihvaćamo i da do daljnjeg nećemo igrati utakmice. - poruka je predstavnika međimurskih klubova, točnije NK Centrometal, NK Dinamo (D), NK Dinamo (P), NK Međimurec, NK Mladost (SM), NK Mladost Komet, NK Nedelišće, NK Omladinac (NSR), NK Sloga (Č).

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!