Vijesti / Sport
Sport
4. MŽNL ČK-VŽ Međimurski klubovi pozivaju vodstvo lige na održavanje plenuma
eMedjimurje

NOGOMET

4. MŽNL ČK-VŽ Međimurski klubovi pozivaju vodstvo lige na održavanje plenuma

Klubovi traže najbolji model za odigravanje drugog dijela prvenstva u otežanim uvjetima

Odigrana su četiri kola nastavka prvenstva u 4. Nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin, a klubovima je bilo obećano da će se održati ponovni plenum. Predstavnici svih devet međimurskih klubova podsjećaju vodstvo lige na obećani plenum.

U nastavku prenosimo u cijelosti njihov dopis.

- Iako je prvotno većina klubova bila protiv odigravanja utakmica bez gledatelja, nakon sastanka i spomenutog plenuma, odlučili smo igrati ta četiri kola jer ipak nam je svima u interesu da nam se vrati nogomet. Nakon ova četiri kola svi imamo neka nova iskustva utakmica bez gledatelja ili 'bez gledatelja', imamo različitih situacija, neki klubovi sa zatvorenim stadionima su čak u gorem položaju itd…

Najviše pak nas sve zabrinjava trenutni raspored odigravanja do 10. srpnja. Bojimo se kako će klubovi, koji i dalje funkcioniraju otežano, financijski izdržati ovaj tempo odigravanja. Također i kalendarski on ulazi duboko u termine godišnjih odmora. Svi igrači, treneri, voditelji klubova su amateri koji usklađuju nogomet s poslovnim obavezama, obiteljskim obavezama, planiranjem godišnjih odmora i slično. A to sve neki su već morali isplanirati. Po ovom kalendaru, praktički nema odmora jer bi po završetku sezone moralo krenuti s novim pripremama za novu sezonu. Kad bi i mogli financijski izdržati, vrlo je upitno kako bi kraj sezone izgledao, tko bi s kakvim igračkim kadrom 'skrpao' utakmice u srpnju.

Molimo Vas stoga da se hitno svi skupa sastanemo jer smo se i tako dogovorili da Vam iznesemo svoja iskustva iz ovih 4 kola te da probamo u konstruktivnoj raspravi pronaći najbolji model za odigravanje drugog dijela prvenstva u ovim otežanim uvjetima - poruka je predstavnika međimurskih klubova, točnije NK Centrometal, NK Dinamo (D), NK Dinamo (P), NK Međimurec, NK Mladost (SM), NK Mladost Komet, NK Nedelišće, NK Omladinac (NSR), NK Sloga (Č).

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!