Vijesti / Sport
Sport
HRVATSKI KUP Zrinski među najboljih osam ekipa
Pixino

RUKOMET

HRVATSKI KUP Zrinski među najboljih osam ekipa

Čakovčanke su slavile u Splitu.

U završnici Hrvatskog rukometnog kupa u osmini finala u Maloj dvorani SC Gripe sastali su se ŽARK Split i Zrinski Čakovec. Čakovčanke su kao prvoligašice potvrdile ulogu favorita i došle su do sigurne pobjede.

Čakovčanke su hrabro krenule u utakmicu i povele 2:5. Splićanke se vraćaju na 6:6 pa je u 15. minuti 6:9. Imala je naša ekipa i 7:12 pa je poluvrijeme 13:15.

Držale su se Splićanke početkom nastavka i u 33. minuti je 15:16. No u 44. minuti je velikih 18:26 za zrinskice i utakmica je tu bila riješena. U 49. minuti je 23:28 pa u 53. minuti 23:30. Na kraju uvjerljiva pobjeda Čakovčanki 34:24.

Zrinski je predvodila Borković s 10 golova. Slijede Balić 6, Gudelj 5, Vukojević 4, Resman 3, Balent i Vuljak 2 te Radek i Bartolić 1.

Nakon susreta trener Zrinskog Goran Mrđen je rekao: 'Utakmica u kojoj smo mi bili bolja ekipa i kad bismo povezali period igre u kojem smo bili dobri u obrani i napadu povećali bismo razliku. U subotu je važna utakmica u Crikvenici i želimo i tamo biti dobri.'

Zrinskice su imale posljednjih nekoliko tjedana zahtjevna putovanja do Umaga, Ploča, Osijeka i sada Splita, a već tijekom vikenda slijedi utakmica u Crikvenici. Utakmica u Splitu bila je i financijski i organizacijski zahtjevna jer je radni dan. Rukometašice su otputovale direktno na utakmicu u kombi vozilima i vratit će se u noćnim satima u Čakovec. Čestitke Zrinskome i sretno dalje!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!