Rukometaši Preloga danas trebaju podršku punih tribina

Rukometaši Preloga danas trebaju podršku punih tribina

Nakon dvije prvenstvene pobjede u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi sjever nad Garešnicom i Slatinom rukometaši Preloga žele nastaviti pobjednički niz i u susretu osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa.

Danas (srijeda) u 19:00 sati u Sportskoj dvorani u Prelogu dočekuju premijerligaša Goricu iz Velike Gorice. Prelog je do ovog susreta došao slaveći u finalu Međimurskog rukometnog kupa nad Međimurjem 34:19 te napravivši veliko iznenađenje u regionalnom kupu kada su na svom terenu šokirali Vidovec Bios 29:20.

Proslava nakon osvajanja međimurskog rukometnog kupa

RK Prelog lider druge lige

Rukometaši Preloga imaju iza sebe odličnu sezonu u 2. HRL Sjever. U 12 susreta imaju 9 pobjeda, dva remija i poraz te su na tablici vodeći s 20 bodova koliko ima i druga Ivančica iz Ivanca. U nastavku prvenstva došli su do dvije glatke pobjede nad posljednjom Garešnicom 46:38 i Slatinom 32:24. Treba spomenuti da ih tijekom vikenda čeka derbi susret s Ivanskom koja je treća na tablici sa 17 bodova.

RK Gorica pri dnu Premijer lige

Ekipa iz Velike Gorice igra Premijer ligu što znači da su apsolutni favoriti u ovome susretu, što je u svojoj izjavi rekao i trener Preloga Josip Borković. Gorica je na tablici 12. s 12 bodova, u 19 kola ubilježili su 6 pobjeda i 13 poraza. Početkom veljače u 16. kolu poraženi su kod Dubrave 35:30, u 17. kolu kod kuće su bili bolji od Spačve iz Vinkovaca 31:29, 18. kolo donijelo im je riječki poraz kod Zameta 28:25, da bi ih protekle nedjelje jednakim rezultatom u Zagrebu porazio Medvešćak.

U susretu s Medvjedima Gorica je vodila u 50. minuti 20:23, da bi već u 55. minuti bilo 25:23. Najefikasniji strijelci Gorice u ovome susretu bili su Dario Vozab i Darijo Debeljak sa 6 golova, vratar Endi Petrić imao je 12 obrana.

Još treba dodati da Gorica u 10 gostujućih susreta ima 3 pobjede (Spačva 27:36, Vidovec 25:28 i Bjelovar 29:32) i 7 poraza, a kod kuće im je učinak 3 pobjede i 6 poraza pa im gledajući po ovim brojkama gostujući teren ne predstavlja dodatan uteg u igri. Ipak vidljivo je da u posljednjih pet gostovanja imaju svih pet poraza (Buzet 33:32, Marina Kaštela 32:26, Dubrava 35:30, Zamet 28:25 i Medvešćak 28:25).

Prelog jedini preživjeli drugoligaš u osmini finala

Ostali parovi rukometne osmine finala uz Prelog – Gorica su Spačva – Karlovac, Zamet – Poreč, Đakovo – Split, Croatia osiguranje – Bjelovar, Dubrava – Siscia, Hrvatski dragovoljac – Umag (22:29) i Nexe – Marina Kaštela. Gledajući ove parove vidimo da je Prelog jedini iz 2. lige, odnosno gledajući realno po rangu jedini trećeligaš. Iz SEHA lige tu su Croatia osiguranje i Nexe, iz Premijer lige Spačva, Karlovac, Gorica, Zamet, Poreč, Split, Bjelovar, Dubrava, Siscia i Marina Kaštela te iz Prve HRL Umag, Hrvatski Dragovoljac i Đakovo.

Za ekipu Preloga u posljednja dva prvenstvena susreta Belić, Martinčević i Horvatć zabili su po 12 golova, Krajenr 11 i Malek 9. Protiv Gorice bit će vrlo bitna širina da ima što više raspoloženih strijelaca, a sudeći po posljednja dva susreta može se računati na ovu petorku kojoj bi se trebali pridružiti i ostali suigrači svojim doprinosom. Kako puno toga kreće od obrane i od vratara se očekuje da budu na visini zadatka.

Navijači pomognite rukometašima Preloga!

Poznata je stvar da rukomet i publika idu ruku pod ruku te da pravi navijački bučni ambijent može biti jezičac na vagi u ovakvim susretima. Iako bi Gorica barem po stanju u ligaškim natjecanjima trebala biti veliki favorit, rukometaši Preloga pokazali su protiv Vidovec Biosa da nema nepobjedivih i zato treba dati sve od sebe u ovome susretu i ući u četvrtfinale Hrvatskog rukometnog kupa među osam najboljih rukometnih momčadi u Hrvatskoj!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije