Centrometal u borbi za peto mjesto prije doigravanja

Centrometal u borbi za peto mjesto prije doigravanja

Odigrano je drugo kolo drugog dijela lige prve odbojkaške lige. Šesnaest momčadi sad je podijeljeno u četiri grupe. Trenutno tablica po grupama izgleda ovako:
        
1. Mursa Osijek 6
2. Mladost Kaštela 6
3. Mladost Zagreb 0
4. Sisak 0
    
5. Centrometal 21
6. Rovinj 13
7. Rijeka 11
8. Vukovar 3
        
9. Zagreb 16
10. Daruvar 13
11. Zadar 11
12. Karlovac 8
        
13. Šibenik 21
14. Opatija 13
15. Gornja Vežica 10
16. Split 4

Odbojkaši Centrometala igraju za poredak od petog do osmog mjesta prije doigravanja. U prva dva kola pobijedili su kod kuće Rovinj i vani Vukovar, oba puta sa 3:0. Na ruku im je išao i poraz Rovinja u Rijeci. U slijedećem kolu Međimurci kod kuće dočekuju Rijeku.

Utakmica se igra u subotu 2. ožujka sa početkom u 18:00 sati u Atonu. Bilo kakvom pobjedom praktično bi osigurali prvo mjesto u grupi i poziciju 5 prije doigravanja. I Rijeci je ovo bitna utakmica u borbi da ostanak u skupini 1 slijedeće sezone. Oni sada zaostaju svega dva boda za Rovinjom. Na kraju ove grupe prve dvije momčadi ulaze u doigravanje, a zadnje dvije ispadaju na jesen među slabijih osam ekipa.

U skupini od 1. do 4. mjesta Mursa i Kaštela imaju maksimalni bodovni učinak. Ipak Mursa je pobjede ostvarila kod kuće, dok su Kaštelani pobjeđivali u gostima. Ova skupina bitna je i Centrometalu jer će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv posljednjeg iz ove grupe.

U skupini od 9. do 12. mjesta ekipe se bore za dva mjesta u doigravanju što donosi i dva mjesta među najboljih osam slijedeće sezone. Za sad su najbliže Zagreb i Daruvar. U skupini od 13. do 16. mjesta momčadi se bore za ostanak u ligi. Ispadaju zadnja dva, Split će gotovo sigurno biti jedan od njih, a da izbjegnu tu poziciju bore se susjedi Opatija i Gornja Vežica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije