Mladen Novak: “Naš trend je uzlazan i to je jedino važno!”

Mladen Novak: “Naš trend je uzlazan i to je jedino važno!”

U petak 22. veljače u večernjim satima Sloboda je po prvi puta primila trofej za najbolju momčad u općini Nedelišće za 2012. godinu. U jakoj konkurenciji našli su se ispred Odbojkaškog kluba Centrometal i nogometaša iz Nedelišća. Plaketu i pehar u ime Slobode primili su predsjednik Mladen Novak i kapetani Danijel Novak i Milivoj Goricaj, a uručio im je načelnik općine Mladen Horvat.

Donosimo vam intervju s predsjednikom NK Slobode Slakovec, predsjednikom pod čijim je mandatom Sloboda ušla u zlatna razdoblja, osvojila 2. Međimursku nogometnu ligu, 1. Međimursku nogometnu ligu, treće osvojeno mjesto u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi, dva puta osvajač Međimurskog kupa i sudionik završnice Hrvatskog nogometnog kupa.

Intervju s predsjednikom kluba Mladenom Novakom

Prvo čestitke za najbolju momčad u općini Nedelišće, ovakav trofej još nemamo u svojom vitrinama, nadamo se da je ovo tek prvi pehar u nizu u ovoj godini.

Novak: Hvala na čestitkama, nadam se da na ovome nećemo stati.

Jeste li zadovoljni plasmanom nakon jesenskog dijela,odnosno trećeg mjesta s obzirom na prošlogodišnji uspjeh i iskustvo momčadi?

Novak: Mogu biti zadovoljan s obzirom na probleme na početku sezone koji su nas pogodili (odlazak braće Begović i Tiaga Rodrigueza), zaostajemo samo 2 boda za prvoplasiranim i još uvijek nastupamo u Međimurskom kupu.

Kakva su vaša priželjkivanja u proljetnom nastavku, mislite da Sloboda može ponoviti prošlogodišnji uspjeh?

Novak: Pokušat ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, u kupu je konkurencija velika, pojačali smo se igračima na pozicijama gdje smo bili kratki i morali bi biti bolji nego na jesen.

Da možete birati između osvajanja 1. Međimurske nogometne lige ili obranu Međimurskog kupa, koji naslov bi odabrali? Koje natjecanje vam je draže?

Novak: Obrana Međimurskog kupa (bez razmišljanja).

Predsjednik ste nogometnog kluba Slobode 10 godina, koja pobjeda vam je najdraža, a koji poraz vam je najteže pao?

Novak: Pa najdraža pobjeda je zapravo bila prošle godine osvajanjem kupa u Pretetincu protiv Nedelišća, a svaki poraz mi teško pada, pa treba proći jedno vrijeme da se ohladim od njega.

Vašim dolaskom u NK Slobodu klub doživljava zlatna razdoblja, da li je Sloboda na vrhuncu ili postoje ambicije za više?

Novak: Naravno da postoje ambicije, uvijek treba težiti višemu. Želja je ući u 3. Hrvatsku nogometnu ligu u bližoj budućnosti, a uz malo sportske sreće možemo i ove godine, ali to nije prioritet ove godine.

Ne smatrate to prevelikim zalogajom s obzirom da Slakovec ima samo 400 stanovnika?

Novak: Svojom kvalitetom postigli smo da kod nas gravitiraju mjesta s više stanovnika i ne gledam to kao 400 stanovnika nego 1 400 i više, da gledamo po broju stanovnika, po takvome nije nam mjesto ni u 1. MNL.

Kakva je dugoročna politika kluba u vezi infrastrukture, svlačionice i klupske prostorije u lošem su stanju, glavni teren je loš, po jeseni natopljen, a po ljeti pretvrd?

Novak: Ako razmišljamo o 3. ligi, moramo razmišljati o infrastrukturi, možda sve sporije ide zbog ekipe u koju ulažemo i koja se ne smije zapostaviti. Očekivamo podršku sponzora kao i općine u rješavanju tih problema.

Kao i ostali klubovi u regiji Slakovec ima problema s mlađim uzrastima, djece ima sve manje na igralištima, sve se manje interesiraju za nogomet. Postoji li kakva dugoročna strategija za rješavanje ovog problema?

Novak: Postoje ideje, želja je da igrači dolaze iz vlastitog pogona, ali sada još nije vrijeme da se iznesu. Za sada ulažemo u edukaciju mladih trenera koji će zainteresirati djecu i koji će više vremena posvetiti radu s mlađima. Premala smo sredina za vlastitu školu nogometa.

Smatrate li da Sloboda ima prekritičnu publiku, odnosno nakon ovakvih uspjeha u posljednje vrijeme sve je teže zadovoljiti apetite, pa nakon najobičnijeg poraza opet ništa ne valja?
Novak: Mi tražimo sve više i više u igri pa tako i publika. To je nešto normalno. Mi u svaku utakmicu ulazimo pošteno s ciljem da se pobjedi, svatko tko je blizak klubu zna da nema prljavih igri. Naš trend je uzlazan i to je jedino važno!, piše nk-sloboda.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije