PORAZ PROTIV ARGENTINE

NIJE IŠLO Argentina bolja od Hrvatske: Naši rukometaši poraženi 23:19

Poraz Hrvatske protiv Argentine

Što najbolje opisuje ovu utakmicu? Ono što je na kraju prijenosa rekao Nikša Kaleb: ‘Jedino da me netko opali šakom u glavu pa da kad se probudim netko napravi faul’. 

Blaga, nježna, pomalo nesigurna Hrvatska jednostavno nije uspjela parirati ovoj agresivnoj, u trenucima i pregruboj Argentini željnoj pobjede. Slomili su nas gauči 23-19. Poslali nas na ‘dekanski rok’, najgoru bitku za četvrtfinale – onu protiv Danske. Najgore od svega je – niti to nam ne garantira prolaz. 

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret poglavito u napadu te je bilo 5-0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12-12, a golom Mamića početkom nastavka i povela sa 13-12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici, Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice. 

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19-15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.
Ivan Čupić postigao je sedam golova za Hrvatsku, dok je Federico Pizarro bio četverostruki strijelac za Argentinu.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije