Krešimir Šenji: “Mladi igrači sazrijevaju i mogli bi ugodno iznenaditi”

Krešimir Šenji: “Mladi igrači sazrijevaju i mogli bi ugodno iznenaditi”

Na klupi našeg trećeligaša Poleta iz Svetog Martina na Muri je Krešimir Šenji. Pitali smo ga kako prolaze pripreme i što se sprema u njegovoj ekipi u proljetnom dijelu sezone.

eMedjimurje.hr: Još je ostalo desetak dana do početka proljetnog dijela sezone 3. HNL sjever. Vjerujemo da je snijeg umnogome poremetio pripreme, kako ste odradili svoje treninge do sada?

Šenji: U dosadašnjem tijeku priprema ušli smo u šesti tjedan. Tri tjedna radili smo u dvorani, a ostatak vani. Dobro smo odradili treninge snage i izdržljivosti, a snijeg nam je poremetio plan u radu s loptom tj. tehničko – taktički dio.
 

eMedjimurje.hr: Odigrali ste nekoliko pripremnih utakmica, gdje ste sve igrali, kako su one prošle?

Šenji: Odigrali smo četiri pripremne utakmice i to sve na umjetnoj travi. Gostovali smo u Ljubljani  protiv Komende i Medvoda te obje utakmice pobijedili. Prvu 3:2, a drugu 2.:1. Zatim smo u Murskoj Soboti odigrali protiv Dubravčana i pobijedili 3:0. Nakon toga smo odigrali  utakmicu sa Strmec Bedenicom 1:1 u okolici Vrbovca. Obzirom na vremenske prilike sretan sam da smo odigrali te susrete, bez obzira što smo planirali igrati više utakmica.
 

eMedjimurje.hr: Kakav je plan treninga i pripremnih susreta do početka prvenstva?

Šenji: I dalje treniramo na otvorenom tri puta tjedno te planiramo odigrati dvije utakmice za vikend. U subotu igramo mini turnir tri ekipe u Lendavi. Ekipa iz Austrije koju trenira naš sportski prijatelj Željko Domjanić, Nedelišće i mi odigrati ćemo tri poluvremena. Nakon toga odigrat ćemo utakmicu u nedjelju protiv Poleta iz Pribislavca, vjerojatno na njihovom pomoćnom igralištu.

eMedjimurje.hr: Jeste li u dosadašnjim pripremnim susretima dobili početnu postavu?

Šenji: Mi imamo ustaljenu ekipu koja se uigravala čitavu prošlu polusezonu. U dosadašnjim susretima svi su igrači dobili prigodu da se nametnu te konkuriraju za prvu ekipu. Pohvaljujem sve igrače koji izuzetno marljivo rade. Mogu primjetiti da mladi igrači sazrijevaju te da bi neki od njih mogli ugodno iznenaditi u nastavku prvenstva.
 

eMedjimurje.hr: Kako je prošao prijelazni rok, ima li dolazaka ili odlazaka iz kluba?

Šenji: U prijelaznom roku iz kluba su otišli Igor Šoštarić i Miroslav Lisjak. Cijele pripreme kod nas je proveo mladi Filip Novak iz NK Sokol. Pokazao je želju za igrom u našem klubu, potencijal i mogućnost napretka, NK Sokol dao mu je ispisnicu, ali problem mu radi poslodavac kod kojeg radi. Nadam se da će se pojedincii osvijestiti te mladiću omogućiti napredak te se neće poigravati s njihovim sudbinama na poslu tako i u sportu.
 

eMedjimurje.hr: U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva gostujete u Virju kod Podravca koji je pretposljednji na tablici. Što spremate za taj susret?

Šenji: U našoj ligi pokazalo se već niz puta da trenutni plasman ne garantira i laganu objedu. Prema dosadašnjem radu mislim da ćemo fizički biti maksimalno pripremljeni, a ove predstojeće pripremne utakmice i slijedeći tjedan trebali bi omogućiti i tehničku i taktičku pripremu. Želja mi je da odigramo jednu borbenu i kvalitetnu utakmicu, da damo sve od sebe. Ukoliko nam to uspije vraćamo se sa smješkom na licu.
 

eMedjimurje.hr: Gdje vidite klub u proljetnom dijelu prvenstva na tablici?
Šenji: Neprestano govorim da bi plasman u sredini tablice bio naš uspjeh, znači tamo gdje se sada nalazimo. Svaki plasman više od sredine bila bi nagrada za naš trud i rad.
 

eMedjimurje.hr: Osim što vodite ekipu Poleta odigrali ste nekoliko dvoranskih turnira. Gdje ste igrali, kakvi su bili uspjesi?

Šenji: Igrao sam na dvoranskom prvenstvu  u veteranskoj konkurenciji, ušao u polufinale i osvojio 4. mjesto, isto tako sam igrao “Joju” te na turniru u Podturnu te oba puta bio drugi.
 

eMedjimurje.hr: Igrate i aktivno u veteranskom sastavu NK Čakovec, kako sve stignete uz posao?
Šenji: Kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture trudim se imati barem jednu aktivnost tjedno. Neki puta to uspijem neki puta ne. Za veterane NK Čakovca odigrao sam pola utakmica u polusezoni, a na one druge zbog obiteljskih ili poslovnih obaveza nisam stigao. Veselim se novim susretima u proljeće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije