U Varaždinu će se održati državno prvenstvo u sprint triatlonu

Triatlon klub 042 održao je 4. Skupštinu kluba koja je bila prilika da se osvrnu na rezultate do sada najuspješnije godine za varaždinske triatlonce. Na državnim prvenstvima i kup utrkama članovi Triatlon kluba 042 osvojili su 7 zlatnih, 8 srebrnih i 2 brončane medalje.

Najuspješniji je bio Adam Rožmarić sa jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom. 2012.godine Triatlon klub 042 dobio je i svoju prvu Iron lady – Karlu Čović. Miljenko Rožmarić je završio tri utrke ironman distance, svoj prvi “Ironman” je završio Mladen Meštrović, a najvrjedniji rezultat je postigao Goran Pongračić koji je u Španjolskoj, na svojoj drugoj utrci ironman distance, postigao odličan rezultat od 10 sati i 19 minuta.

Po jednu utrku halfironman distance su završili Mladen Meštrović i Vanja Canjuga, dok je Jakša Diklić bio uspješan na tri utrke halfironman distance te u Njemačkoj u Wiesbadenu  izborio plasman na svjetsko prvenstvo. Članovi Triatlon kluba 042 aktivno su sudjelovali na svim ligama u regiji i ostvarili zapažene rezultate. Što se triatlon i duatlon liga tiče, Adam Rožmarić je bio uvjerljivi pobjednik te je postavio apsolutni vremenski rekord triatlon lige.

Jelena Sekelj je pobijedila u ženskoj konkurenciji triatlon lige u sprintu, a na duatlon ligi je zauzela drugo mjesto. Najaktivniji član kluba je Karlo Jurec, koji je zabilježio ukupno 53 nastupa za klub i rekorder je po broju nastupa na ligama jer nastupio na 7 liga. Varaždinski triatlonci su bili i uspješni organizatori natjecanja i liga.

Na duatlon ligi su tako, osim varaždinskih triatlonaca i rekreativaca, sudjelovali i klubovi iz Međimurske, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Nakon toga je uslijedila organizacija 2. Triatlona Varaždin, utrke u sklopu Kupa Hrvatske koja je bila odlično posjećena i proglašena najbolje organiziranom triatlon utrkom u Hrvatskoj.

Uz podršku tvrtke Matis Adria d.o.o. Triatlon klub 042 je organizirao ljetni hit u Varaždinu – Felt triatlon ligu, koja je prerasla granice lokalne lige, i u 8 kola privlačila 164 natjecatelja iz okolnih županija  a rado su je posjećivali i triatlonci iz Zagreba, Petrinje, Đurđevca, Ljubljane, Ptuja…

S obzirom na dosadašnje odlične rezultate u organizaciji duatlon i triatlon natjecanja, ove godine 22.06. se u Varaždinu u organizaciji Triatlon kluba 042 održava državno prvenstvo u sprintu u sklopu 3. Triatlona Varaždin. Felt duatlon liga i Felt triatlon liga i ove će godine okupljati brojne triatlonce i rekreativce a na samom početku godine, 7. travnja, na Dravi će se organizirati prava poslastica – utrka Cross duatlon “Drava 2013”.

Uz to, varaždinski triatlonci će organizirati Felt školu duatlona koja započinje u ožujku a svi zainteresirani mogu se javiti na email: info@tk042.hr ili potražiti informacije na klupskoj web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije