Vijesti / Sport
Sport
POVJERENIK ZA NATJECANJE Darko Jambrović: 'Sezonu nećemo pamtiti po dobrome zbog korona virusa'
E.M.

NOGOMET

POVJERENIK ZA NATJECANJE Darko Jambrović: 'Sezonu nećemo pamtiti po dobrome zbog korona virusa'

Donosimo izvješće povjerenika za natjecanje u svim međimurskim nogometnim ligama za jesenski dio sezone 2020./2021.

Darko Jambrović je povjerenik za natjecanje u svim međimurskim nogometnim ligama. U Nedelišću je održan Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza, a jedna od točaka je bilo izvješće za jesenski dio sezone 2020./2021. kojeg donosimo u nastavku.

'Obzirom da sam od ove sezone po prvi puta postao povjerenik za natjecanje svih Međimurskih liga, nažalost je sigurno neću pamtiti po dobru. Korona virus, COVID-19 ili virus SARS-CoV-2 učinio je jesensko natjecanje posebnim.

Srećom kod utvrđivanja sastava liga za novu sezonu nismo imali velikih problema, osim zamolbe NK Bratstvo Preseka da idu iz skupine A u skupinu B II. Međimurske lige što Izvršni odbor MNS nije prihvatio. Kako u sezoni 2019./2020. nitko nije ispao iz lige dogodilo nam se da imamo I. Međimursku ligu sa 17 klubova, dvije II. Međimurske lige po 16 klubova i III. Međimursku ligu s 9 klubova. U toj ligi novi klub je NK Pušćine koji se nakon godine pauze ponovno uključio u natjecanje sa seniorima.

Održani su plenumi klubova svih seniorskih liga kojima su prisustvovali predsjednik MNS Mato Kljajić i predsjednik Komisije za natjecanje Damir Dominić. Klubovi su upoznati s odlukama Izvršnog odbora MNS-a i Propozicijama natjecanja za sezonu 2020/2021.

Klubovima smo uputili putem službenog glasila GOOL odluku Stožera Civilne zaštite RH o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Uz navedenu odluku klubovima smo tijekom jesenskog dijela natjecanja slali preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite Međimurske županije.  

Najprije se krenulo sa završnicom kup natjecanja iz sezone 2019/2020 i to 19. srpnja 2020. četvrtfinalom. Ukupno je odigrano 7 utakmica. Nažalost, kako se nije mogao utvrditi termin odigravanja utakmice NK Graničar Kotoriba i NK Međimurje Čakovec, NK Međimurje Čakovec je odustalo od daljnjeg kup natjecanja.

Izmijenila se odluka IO MNS od 9. srpnja 2020. da se finale kupa odigra na dvije utakmice. Pobjednik seniorskog kup natjecanja za sezonu 2019./2020. je bio NK Polet Sveti Martin na Muri.

Paralelno je započelo i kup natjecanje sezone 2020./2021. po novom modelu gdje se od početka pa do kraja natjecanja parovi određuju ždrijebom. Dosad je odigrana 61 utakmica. Nažalost NK Donji Koncovčak nije mogao skupiti dovoljan broja igrača za odigravanje utakmice 1. kola kupa s NK Graničar Kotoriba pa je NK Graničar Kotoriba prošao u sljedeće kolo kupa.

U kup natjecanju u šesnaestini finala je dana 19. kolovoza 2020. odgođena prva utakmica ove jeseni i to utakmica NK Galeb Oporovec i NK Bratstvo Jurovec zbog korona virusa kod momčadi Bratstva, ali je u kasnijem terminu na kraju i odigrana. S kup natjecanjem se stiglo do četvrtfinala, a nastavit će se u proljeće 2021.

U svim seniorskim ligama do 25. listopada 2020. ukupno je odigrano 313 utakmica. Tijekom jeseni odgođeno je ukupno 28 utakmica zbog korona virusa. 15 utakmica je odigrano, a 13 utakmica je ostalo za proljeće 2021.

Dogodio se jedan prekid i to u 1. kolu II. Međimurske lige B između NK Sloboda Mihovljan i NK Vučetinec u 50. minuti. gostujuća momčad NK Vučetinec pri rezultatu 6:0 ostala je s nedovoljnim brojem igrača. Utakmica je registrirana rezultatom 6:0 u korist NK Sloboda Mihovljan. Također u 1. kolu III. Međimurske lige momčad NK Mladost Selnica nije mogla skupiti dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice u Gornjem Kraljevcu pa sam utakmicu registrirao rezultatom 3:0 pf. u korist NK Napredak.

Zahvaljujem svima na suradnji u ovoj izuzetno posebnoj jesenskoj sezoni sa željom da ćemo u proljeće krenuti svi živi i zdravi.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!