Saznajte tko su najbolji strijelci Županijske lige

U subotu 16. veljače na streljani u Čakovcu održano je posljednje 7. kolo županijske lige zračni program za 2012./13. godinu gdje su sudjelovali najbolji strijelci Međimurske županije.

SK Alzas, Čakovec i Zelenbor najbolji

I prije posljednjeg 7. kola više-manje su bili poznati ukupni pobjednici, ali kako i u svim sportovima i ovome su moguća iznenađenja. Više-manje preslabo praćen i popraćen sport ovog puta je pokazao pregršt dobrih pucanja i nekolicino odličnih pucača koji su na vrhu Hrvatskog, ali i Europskog streljačkog sporta.

Zračni pištolj STD 60 hitaca (seniori)

U kategoriji zračni pištolj za seniore nastupile su 3 ekipe, daleko ispred svih i jedna od ponajboljih ekipa i izvan granica lijepe naše SK Alzas sa 1680 krugova zauzeo je očekivano prvo mjesto-ekipa u sastavu Saša Kralj, Ivica Takač i Božidar  Kolarić. Do njih sa 1625 krugova na drugom mjestu je SK Mihovil, a treći je sa 1603 krugova SK Čakovec.

U pojedinačnoj kategoriji također dominacija članova ekipe SK Alzas. Na prvom mjestu je Saša Kralj sa 570 krugova, drugi je Božidar Kolarić sa 565 krugova, a na trećem mjestu je Antun Ladić (SK Mihovil) sa 562 krugova.

Zračna puška STD 60 hitaca (seniori i seniorke)

Zračnom puškom (seniori) mogli bismo reći strah i trepet za suparničke ekipe SK Zelenbor koji su pokazali kako to rade pravi profesionalci, a to su postigli samo profesionalnim pristupom i vježbom. Oni su sa 1742 krugova osvojili prvo mjesto (ekipa u sastavu: Turk Miroslav, Turk Dragan i Vrančić Karlo).

Na drugom mjestu je SK Čakovec sa 1686 krugova, dok je treći SK Omladinac sa 1610 krugova. U pojedinačnoj kategoriji prvih 5 mjesta od 12 zauzeli su članovi ekipe SK Zelenbor.  Sa 582 krugova prvo mjesto je pripalo Draganu Turku, drugi je sa 580 krugova Karlo Vrančić, a sa istim brojem bodova je i Miroslav Turk.

U pojedinačnoj kategoriji zračnom puškom za seniorke 40 hitaca nastupile su samo iz ekipe SK Zelenbor. Najbolja je bila Daria Borko sa 375 krugova ispred Nikoline Medlobi sa 373 krugova i Krisitne Medved sa 367 krugova.

Serijska zračna puška STD 40 hitaca (seniori)

U ovoj kategoriji nastupile su 4 ekipe, najbolji su bili iz SK Čakovec sa osvojenih 997 krugova. Za ekipu su nastupili Nemec Damir, Kramar Zlatko i Turk Zvonimir. Drugi sa 944 krugova bio je SK Omladinac, a treći SK Strahoninec sa 929 krugova.

U pojedinačnoj kategoriji je bilo vrlo tijesno, te je sa 345 krugova član ekipe SK Omladinac Sanimir Varga bio najbolji, Damir Nemec (SK Čakovec) bio je drugi i Zlatko Kramar (SK Čakovec) treći.

Serijska zračna puška STD 20 hitaca (kadeti)

Kategorija zračna puška STD 20 hitaca za kadete najbolja je bila ekipa SK Čakovec sa 515 krugova. Ekipa je bila u sastavu Radiković Vito, Dvorščak Marcel i Rašperger Anđelo. Na drugo mjesto plasirao se SK Zelenbor, a treće SK Sloboda.

U pojedinačnoj kategoriji postolja su podijeljena između tri ekipe. Prvo mjesto osvojio je Marcel Dvorščak (SK Čakovec) sa 181 krugom, Marko Cvetković (SK Zelenbor) sa 179 krugova bio je drugi, dok je Vanja Varga (SK Omladinac) sa 178 krugova bio treći. Kod kadetkinja u istoj kategoriji nastupile su samo tri pucačice iz SK Zelenbor. Najbolja je bila Karla Juršić  ispred Tonke Pajnogač i Vitomie Turk.

Serijska puška STD 20 hitaca (veterani)

Kod posebne kategorije, odnosno veterana koji zaslužuju posebnu pozornost najbolji je bio Željko Bedić u A kategoriji i Ivan Novak u B kategoriji.

Ukupni pobjednici SK Alzas i SK Zelenbor

Nakon završenih 7 županijskih kola od kojih se je 5 najboljih bodovalo za ukupnog pobjednika u kategoriji zračni pištolj za seniore najbolja je bila ekipa SK Alzas iz Čakovca. Također, takvo bodovanje u programu zračna puška pobjedu je donijelo ekipi SK Zelenbor iz Brezja.

Kod programa serijska zračna puška u kategoriji seniora i kadeta pobjednici su bili iz  SK Čakovec. U pojedinačnoj kategoriji zračni pištolj najbolji međimurski strijelac je za sezonu 2012./2013. Saša Kralj Saša koji je sa prosjekom od 564,20 krugova daleko iznad norme koja iznosi 545 krugova. 

Miroslav Turk sa prosjekom od 581,60 krugova najbolji je Međimurski streljač zračnom puškom. Kod seniorki tu čast je izborila Daria Borko. Kod serijske zračne puške ukupnu pobjedu je osvojio Damir Nemec Damir kod seniora i Marcel Dvorščak kod kadeta.

Najbolji pojedinci su primili medalje, a najbolje plasirane ekipe pehare koje je podijelio predsjednik streljačkog saveza Međimurske županije Miroslav  Turk.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije