Mursko Središće se njime ponosi

BOGATA NOGOMETNA KARIJERA Srećko Bogdan Čeči nikad zaboravljen u svom Međimurju

63-godišnji Srećko Bogdan Čeči, rođeni Središćanac, s adresom u Zaprešiću gdje je završio bogatu nogometnu karijeru kao trener najmlađih i voditelj Škole nogometa u tamošnjem Interu. Mursko Središće se njime ponosi.

– Je, si se mi koji ga pamtimo kao nogometnog internacionalca z njim posebno štimamo – rekao nam je nedavno Stjepan Čanadi Štef, bivši vlasnik negdašnjeg Motela Ilonka u Murskom Središću.

Štef je umirovljenik koji današnje dane provodi u “inventuri” jučerašnjih. Rekao nam je to kada smo ih neki dan sreli u razgovoru o temama koje nikada nisu imale, a niti će imati kraja. Prvenstveno su vezane uz nogomet jer je Čeči svoju bogatu nogometnu karijeru počeo pisati u ovdašnjem NK Rudar iz kojeg ga je snaga talenta odvela u renomirani čakovečki NK MTČ.

Po vokaciji je bio obrambeni igrač, ali je kao od stijene odvaljen bio izvrstan skakač što mu je omogućilo da mnogo pogodaka karijere postigne glavom. Prepoznali su ga u zagrebačkom Dinamu kamo je otišao 1975. godine i u njemu je ostao punih 10 godina.

Za taj je klub odigrao 595 utakmica i postigao 125 pogodaka. Bio je jugoslavenski i hrvatski nogometni reprezentativac. Potom je otišao u Njemačku u Karlsruher gdje je nastupao za tamošnji prvoligaški klub osam godina i odigrao oko 450 utakmica. Po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskoj. U toj karijeri je promijenio mnogo klubova počevši u Njemačkoj, a završio ju je u Zaprešiću.

Nije bio sklon sportskim ozljedama jer, po njemu: – Međimurci tome nisu skloni. Radišni u svakodnevnom životu, radišni su i na sportskom polju pa pa ne stignu biti “pekmezasti”, rekao je, a sve u kontekstu najave operacije. Ukazao je na njenu nužnost jer je vrijeme je donijelo svoje pa su mu nužni neki operativni zahvati na desnoj nozi stoga se neko vrijeme služi štakom. Upravo u vrijeme našeg druženja imao je poziv liječnika iz Zagreba. Kako je razgovor završio ne znamo pa ne znamo niti da li je danas podvrgnut zahvatu ili ju je pandemija “odgodila”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije