oduševljena dolaskom u klub

NAŠA RUKOMETAŠICA Lena Ivančok o prvim dojmovima u zagrebačkoj Lokomotivi: ‘Status mi je u uzlaznoj putanji’

19-godišnja Lena Ivančok je Međimurka, golmanica je zagrebačke Lokomotive. Povod za razgovor je minuli vikend kada je Lena briljirala na vratima kluba u igri na europskoj sceni.

Zadovoljstvo dolaskom u Hrvatsku. Minulog vikenda su rukometašice RK Lokomotiva Zagreb imale dvostruki europski program. U sklopu osmine finala Europskog kupa odigrale su dvije utakmice protiv talijanskog kluba Alì-Best Espresso Mestrino.

>>> VIDEO I FOTO Obitelj Ivančok iz Peklenice rukomet je sve: Sestre Ines, Karla i Lena vrsne su sportašice

U dva navrata su upisale pobjedu (30:14 i 35:18). U tom drugom susretu briljirala je Lena koja je imala 50% obrana (8/16). Ovim pobjedama Lokomotiva se plasirala u četvrtinu finala Europskog kupa. Lena je od ljeta u redovima Zagrepčanki kamo je došla iz austrijskog kluba MGA Fivers Wien gdje je igrala 13 godina.

Prvi dojmovi o Lokomotivi, hrvatskom prvenstvu i statusu u klubu?

– Već pri samom dolasku u klub ostala sam oduševljena, budući da u klubu igra nekoliko igračica koje igraju u reprezentaciji, a i trener Šoštarić je trener nacionalne vrste. Igračka konkurencija je velika što mi daje dodatnu energiju za dokazivanjem. Moj status u klubu i ekipi je sve bolji i bolji što me najviše raduje – kazala je.

Još je dodala: – Zbog cijele situacije sa Covid-19 prvenstvo nije počelo onako kako bi trebalo. Puno utakmica se nije odigralo, bile su odgođene. Stalno smo u nekoj neizvjesnosti i u iščekivanju. Nadam se da ćemo barem ove sezone uspjeti završiti sve utakmice.
Kaži nam još o tvojem statusu u austrijskoj reprezentaciji?

– U rujnu sam bila prvi put pozvana na okupljanje seniorske ekipe austrijske reprezentacije i to sa sestrom Ines – kazala je ponosno.

Ti i COVID -19?

– Prilagođavam se na trenutačnu situaciju kao svi ostali, čuvam se najbolje što mogu. Za sad smo hvala Bogu još u mogućnosti normalno trenirati i igrati utakmice- zadovoljno će.

Još je dodala kako je raduje što na utakmice Lokomotive ponekad znaju “skočiti” njezini roditelji, mama Draženka i tata Miljenko koji žive i rade u Beču.

– Nije im teško jer su zaljubljenici u rukomet, konačno ja sam im kći, a imamo i kuću u Peklenici – rekla je na kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije