Vijesti / Sport
Sport
PRVA LIGA SJEVER Poraz Preloga od Vidovca i Čakovca od vodećeg Rudara

RUKOMET

PRVA LIGA SJEVER Poraz Preloga od Vidovca i Čakovca od vodećeg Rudara

Neuspješno kolo međimurskih predstavnika.

U Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi - Sjever međimurski predstavnici imali su lošu subotu i zabilježili su dva poraza. Prelog je igrao protiv Vidovca, a Čakovec protiv lidera Rudara.

Prelog je dobro odigrao dvije trećine susreta, ali pobjeda na kraju odlazi Vidovcu. Pvo poluvrijeme Prelog je diktirao rezultat i imao prednost. U 6. minuti je bilo 4:2, u 21. minuti 12:8 i na poluvremenu 15:13. U nastavku nakon 19:17 Vidovec okreće na 20:21. U 47. minuti je 26:27 pa gosti odlaze na 26:31 i rješavaju pitanje pobjedika. U 56. minuti je 29:35. Na kraju pobjeda Vidovca 32:39.

Kod Preloga Toplek je postignuo 9 golova, Zadravec 6, Novak i Škvorc 5, Čapalija 3, Selimi 2 te po 1 gol za Kocijana i Požgaja. Naša ekipa nastavila je na žalost svoj niz poraza i dalje nema boda u ovom prvenstvu.

Čakovec je dočekao lidera Rudara koji je imao svih sedam pobjeda i pokazao se kao čvrsta momčad. Susreti su se igrali bez gledatelja, a preko live streama susret u dvorani GOC-a pratilo je više od 250 gledatelja.

Rudar je krenuo bolje u susret i poveo 1:4 pa se Čakovec vraća na 5:5. Gosti imaju 5:8 pa je 7:8. Nakon toga Rudar odlazi na 8:13 što je rezultat prvog dijela. Imali su gosti i 8:14, no Čakovec je uporan i izjednačuje na 16:16. U 46. minuti je 18:19 pa Rudar koristi sedmerac za 18:20. Čakovec ne koristi dva napada za smanjenje rezultata pa gosti odlaze na 18:21.

Gostujući vratar zaključao je svoja vrata i devet minuta prije kraja gosti imaju 18:22. Novi nesporazum u čakovečkom napadu, a u obrani sedmerac za goste i Škrobarovo isključenje. Vito Horvat brani sedmerac i ostavlja našu ekipu u igri. No u napadu opet greška u dodavanju, a u obrani novi sedmerac za goste kojeg sad koriste za 18:23.

Prečka spašava goste i novi napad Čakovčana ostaje bez učinka i tako već desetak minuta. Peti uzastopni gol Rudara za 18:24 i ova 'crna rupa' Čakovčana u završnici ih je koštala poraza. Puček postiže napokon gol za 19:14 pet minuta prije kraja. Gol gostiju za 19:25 i novo isključenje kod Čakovčana. Gosti su efikasni s igračem više i vode 19:26 te pozivaju minuti odmora da mirno privedu susret kraju te upišu osmu pobjedu i osam susreta.

Čakovčani su u srijedu imali težak susret s Osijekom pa je vjerojatno i to razlog pomanjkanju koncentracije u završnici kao i duga pauza koja je potrajala mjesec dana i učinila ovo prvenstvo za njih vrlo neuobičajenim. Do kraja utakmice još jedan gol gostiju za 19:27 pa stativa zaustavlja čakovečki šut. Imali su Čakovčani još jedan napad koji ne koriste kao ni gosti. Čakovec ima napad s igračem više kojeg ne koristi i na kraju je 19:27.

Kod Čakovca najefikasniji je bio Škrobar s 5 golova, Vuković 4, Sklepić 3, Hozjan 2 te po 1 gol za Tkalčeca, Juranića, Krajnera, Horvata i Pučeka. U 9. kolu Čakovec je gost Vidovcu, a Prelog Medveščaku.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!