TU JE KAO DOMA

JAPANAC U MEĐIMURJU ‘Financiraju me japanski sponzori, a htio bih oženiti Međimurku i ostati!’

- Djevojke u Međimurju su jako lijepe. Volio bih se u budućnosti oženiti jednom - kaže Kai

Japanac Kai Tomoki (31) već pet godina igra nogomet u međimurskim nogometnim klubovima. U Međimurju se udomaćio, dobro se sporazumijeva na našem jeziku, a tu bi želio i ostati, pišu 24sata.

Iz rodne Yokohame, grada od 3,7 milijuna stanovnika, otišao je zbog nogometa u Brazil. Od 2011. do 2013. godine igrao je u Atlético Guaçuanu, da bi kasnije sezonu proveo u Independenteu de Limeiri. Prije šest godina nastupao je ovaj stoper za crnogorsko Jezero, a 2015. godine stigao je u Međimurje, odnosno u Međimurec iz Dunjkovca – Pretetinca.

Kai je dobio dres povodom sto nastupa za BSK

– Kad sam igrao u Crnoj Gori upoznao sam predsjednika Međimurca Mišela Ganzera i onaj je najzaslužniji za moj dolazak u Međimurje. Također moram zahvatiti Davoru Piškoru – priča Tomoki. Za četvrtoligaša je igrao pet sezona s prekidima, a ove sezone nastupa za BSK iz Belice, člana 1. međimurske lige. Zasad njemu i družini ide odlično. A Tomoki, stup obrane, zabija i golove.

– Moji suigrači iz BSK-a su mi kao druga obitelj. Uvijek su tu za mene, brinu se za mene, podržavaju me. Zbilja imam samo riječi hvale za njih. Atmosfera je odlična, igra dominantna i nadam se da ćemo ove sezone uzeti naslov – nada se Tomoki kojem je igrački uzor Sergio Ramos.

U igračkoj karijeri uvijek stremi višim ciljevima.

– Prvi cilj je osvojiti naslov i izboriti viši rang s ekipom iz Belice. Bude li ponuda da nogomet u Hrvatskoj igram na još višoj razini, to ću sigurno prihvatiti – dodao je Japanac, koji je pun hvale za Međimurje.

– Međimurci su prekrasni ljudi. Vrlo topli i uvijek su spremni pomoći. Ipak, iz Japana mi najviše nedostaje vrijeme provedeno s obitelji – dodao je 31-godišnji stoper BSK-a.

A koliko se razlikuje život u Japanu od života u Hrvatskoj?

– Kad sam u Hrvatskoj, više vremena provodim s prijateljima, naročito na kavi u kafiću, što nije slučaj u Japanu gdje ljudi nemaju toliko vremena za druženja – otkriva Tomoki, koji je više puta doživio potres u Japanu.

– Uh, mnogo se puta treslo u Yokohami, no najjači potres koji sam doživio bio je 2011. godine u Brazilu – rekao je Tomoki, koji dva puta godišnje ide za Japan.

– To vrijeme najčešće provedem s obitelji, a kod kuće imam i dva psa koja obožavam – dodao je 31-godišnjak..

U Međimurju Kai živi u Čakovcu, živi od nogometa, a financiraju ga japanski sponzori koje on promovira u Hrvatskoj. Nada se da bi se jednog dana mogao skrasiti u Međimurju.

– Djevojke u Međimurju su jako lijepe. Volio bih se u budućnosti oženiti jednom – smije se Kai, koji slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportovima, slušajući glazbu i prateći razne sportove.

No, što najviše voli jesti u Hrvatskoj?

– Ćevapi, lignje, nešto ispod peke i palačinke – smije se Japanac, koji vrlo dobro razumije hrvatski.

–  Već sam tu pet godina pa razumijem 70 posto toga. U slobodno također i vježbam pričati hrvatski – rekao je Tomoki, koji se nada da će još ostati u Hrvatskoj.

– Lijepo mi je ovdje. Nadam se da ću ostati još neko vrijeme – zaključio je Tomoki za 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije