2. HNL

LOV NA PRVO MJESTO Međimurje nastavilo s treninzima, Vincetić i dalje veliki optimist

Nakon susreta s Opatijom čakovečki nogometaši bili su u samoizolaciji i u srijedu su nastavili sa zajedničkim radom.

Nogometaši Međimurja odradili su prvi zajednički trening nakon samoizolacije u Novom Selu Rok. Nadaju se skorašnjem dovršetku terena s umjetnom travom i kvalitetnijim uvjetima rada. U četvrtak će se još raditi u Novom Selu Rok pa su petak i subotu u Čakovcu na glavnom terenu.

Još se nisu vratili svi igrači jer su neki u samoizolaciji, a na treningu je bilo trideset igrača. Seniorska ekipa ima treninge do idućeg petka kada u Čakovec dolazi BSK. Juniori u četvrtak imaju Kup susret u gostima kod Varteksa od 20:00 sati, a upitna je prvenstvena utakmica s Podravinom iz Ludbrega.

Na Facebook stranici NK Međimurje objavili su video s obranama čakovečkog vratara Matije Jesenovića. Jesenović je u mnogim situacijama izvukao svoju ekipu obranivši stopostotne suparničke prigode. Kako volimo gledati pogreške i njih isticati, a ono dobro se nekako podrazumijeva ovaj video je odličan podsjetnik što je sve čakovečki vratar obranio.

U susretu s Interom kod 1:1 učinio je pogrešku kod dodavanja i gosti su poveli 1:2, ali čakovečki trener Goran Vincetić o tome nam je rekao slijedeće: ‘Vratari sve više sudjeluju u igri, imaju sve više dodavanja i sudjeluju u građenju igre. Ja sam zadovoljan Jesenovićevim učinkom, jedan je od bitnijih igrača i domaći je dečko. Ja tražim od njega da igra, forsiram ga, mora riskirati i naravno da ponekad pogriješi. On ima jako puno izlazaka i točnih dodavanja što se često ne vidi. Ponavljam jako sam zadovoljan njime, tražim ga da riskira i mora to raditi. Ponekad pogriješi, ali puno puta nas izvuče. Što se tiče vratara tu sam miran. Matija radi od 8 do 16 sati svaki dan, nije propustio ni jedan trening ni jednu utakmicu. Svojim radom i stavom vuče igrače i cijelu ekipu prema naprijed.’

O uvjetima treniranja Vincetić je dodao: ‘Imamo loše uvjete za trening u Čakovcu i zato mjesec i pol stagniramo. Čekamo umjetnu travu i radimo najbolje što možemo. Veselim se umjetnoj travi i vjerujem da mogu izvući iz ove ekipe još 30 % više i vjerujem da možemo ostvariti naš cilj, a to je prva liga. Mi s malo toga možemo puno napraviti, veliki smo radnici. Igrači su vrlo motivirani, stvorena je dobra atmosfera i možemo puno toga napraviti u mjesec dana koji su pred nama i doći do samog vrha. Nadam se da ćemo imati adekvatnu pomoć i da će financijsko stanje biti bolje.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije