BADMINTON

JUNIORSKO EP U FINSKOJ Borna Vadlja i Luka Črep iz BK Međimurje u reprezentaciji Hrvatske

Proteklih deset dana od 29. listopada do 7. studenoga u Lahtiju u Finskoj u dvorani Pajulahti Sport Institute održano je ekipno i pojedinačno Europsko prvenstvo 2020. za juniore U19 pod posebnim epidemiloškim mjerama.

Na pojedinačnom EP nastupila je i juniorska U19 reprezentacija Hrvatske za koju su nastupili i dva naša najbolja juniora Borna Vadlja i Luka Črep kojima je to drugi nastup na EP nakon što je Borna 2018., a Luka 2019. nastupili na EP u17. Tako su oni postali naši trći i četvrti klupski igrači s nastupom na EP U17 i u19 nakon Luke Grubića i Luke Vlaheka.

Sastav  juniorske u-19 reprezentacije Hrvatske: Borna Vadlja, Luka Črep, Barbara Janičić, Luna Šaban i Tamara Cvitkušić pod vodstvom izbornika juniora Josipa Uglešića. Naši igrači/ce i izbornik prošli su uspješno  sve epidemiološke mjere od testiranja u Hrvatskoj na COVID-19 kao i trodnevne karantene u Finskoj te ponovnog  testiranje s negativnim nalazima i mogućnošću nastupa na EP. Na pojedinačnom prvenstvu Europe nastupilo je 213 igrača i igračica iz 30 zemalja Europe u konkurenciji muških i ženskih singlova, parova te mješovitih parova.

Naš Borna Vadlja nastupio je u pojedinačnoj konkurenciji gdje u 2. kolu (1/32) izgubio od 4. nositelja Nijemca Kicklitza 2:0 (21:9, 21:10), u konkurenciji mješovitih parova s Barbarom Janičić poraženi su također u 2. kolu (1/32) od ukrajinskog para Yakovlhev / Tkach 2:0 (21:14, 21:6), a u konkurenciji muških parova s klupskim suigračem Lukom Črepom poraženi su također u 2. kolu (1/32) od 4. nositelja Španjolaca de Pablo/Fernandez 2:0 (21:13, 21:14 ).

Čestitke Borni i Luki na nastupu za reprezentaciju na EP kao i kompletnoj reprezentaciji na nastupu usprkos ovoj čudnoj situaciji. Nastupom Borne i Luke  na EP dokaz je kvalitetnog i uspješnog radu s mladima u našem klubu te čestitke trenerima i upravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije