IKONa MEĐIMURSKOG NOGOMETA

ŽIVOTNI JUBILEJ Međimurska nogometna legenda: Drago Vabec danas slavi 70. rođendan

Drago Vabec danas (26. listopada) ima rođendan. Proslavio je međimurski nogomet, ostavio zapažene tragove u nogometu dviju država.

Jedan od najstarijih živućih međimurskih novinara, umirovljeni Ivica Žišković, ustupio nam je fotografiju snimljenu 1968. godine kada je bio priređen Dragi oproštaj od čakovečke “Sloge” gdje je započeo prve nogometne korake.

Karijeru je nastavio u zagrebačkom Dinamu gdje je igrao do 1979. i 1984. godine i “skupio” 529 utakmica postigavši 183 pogodaka. Po svemu tome je peti igrač Dinama kroz sva vremena. Igrao je i u inozemstvu francuskom Brestu od 1979. do 1984. godine. Kao brzo i prodorno krilo, odlična centaršuta, snažna i precizna udarca, dobar dribler bio je poželjan svakoj nogometnoj sredini.

Kao jugoslavenski reprezentativac odigrao sedam utakmica kroz tri godine. Postigao je samo jedan, ali vrijedan, pogodak 1975. godine u Zagrebu protiv Švedske. Bila je to “golčina” pa se je njegova snimka godinama se prikazivala na početku nedjeljnog športskog programa TV Zagreb. 

Po završetku igračke karijere krenuo je trenerskim putem pa je trenirao: MTČ-Sloga iz Čakovca, VIKO Omladinac Novo Selo Rok, NK Stubica 1926, Daruvar, NK Križevci, NK Vrbovec, NK Slunj, NK Jaska. Godine 2004. kao trener NK Međimurja iz Čakovca izborio je ulazak u Prvu HNL. Nakon kraće stagnacije preuzimao je povremeno vođenje nekih međimurskih ligaških klubova. I danas je aktivan na promaknuću nogometa s najmlađim generacijama.

Iz mora fotografija izabrali smo one novijeg datuma, a vezane uz Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije