Vijesti / Sport
Sport
TRANSFER IZ SNOVA Filip Baranašić, rukometaš iz Hodošana, prešao u redove njemačkog prvoligaša!
Privatna arhiva

TALENTIRANI RUKOMETNI GOLMAN

TRANSFER IZ SNOVA Filip Baranašić, rukometaš iz Hodošana, prešao u redove njemačkog prvoligaša!

- Volio bih jednog dana zaigrati za reprezentaciju - kaže Filip Baranašić, mladi rukometni golman iz Hodošana koji je prešao u redove njemačkog prvoligaša HBW Balingen

Filip Baranašić, 20-godišnji rukometni golman iz Hodošana, ostvario je veliki transfer iz GRK Varaždin u redove njemačkog prvoligaša HBW Balingen. 

Rukometom se bavi niz godina, trenira ga od svoje desete godine. Kao mali, okušao se u raznim sportovima poput tenisa, plivanja, nogometa... No, prevladao je rukomet, a Filip nikad nije požalio ovu odluku. Kako kaže, u nogometu i rukometu uvijek je volio stati na gol. Popričali smo s njim nakon velikog transfera.

- Moji rukometni počeci odvijali su se u rukometnom klubu San Sport iz Čakovca te bih u tom razdoblju posebno izdvojio trenera Tihomira Pajića te Antonia Anđela. Nakon par godina kad sam stigao u Varaždin u srednju školu, počeo sam trenirati za GRK Varaždin. U tom klubu izdvojio bih trenere Vladimira Vujovića, Vladimira Malnera te golmanskog trenera Maria Posarića. Da sad ne nabrajam sve, zahvalio bih se svim trenerima koji su me trenirali i pomagali mi da se razvijam i gradim u što boljeg golmana - rekao nam je za početak.Tko ti je rukometni igrački uzor?

- Rukometni igrački uzor mi je Mattias Andersson, nekadašnji švedski rukometni vratar, a danas jedan od vodećih rukometnih trenera vratara. Od malena pratim njegov rad i igru te ga smatram jednim od najboljih vratara svih vremena.

Kako je došlo do prelaska u njemački klub?

- Klub se raspitivao o mladim i perspektivnim vratarima na području Europe. Jedan od rukometnih agenata koji je bio kontaktiran o tome se raspitao među igračima koje zastupa o potencijalnim opcijama za navedeni transfer. Na preporuku jednog od igrača, stupio sam u kontakt s agentom, uspješno odradio potrebne testove te naposljetku potpisao ugovor.

Kako si se snašao u novom klubu?

- Mogao bih reći da sam se snašao odlično. Sretan sam što su me svi lijepo dočekali i prihvatili. Zadovoljstvo mi je što sam došao u tako super tim. Sad slijedi samo rad, rad i rad.

Kakva je konkurencija na golmanskoj poziciji?

- Premalo sam treninga imao s ekipom da bih tako brzo donosio konkretne zaključke o suigračima na svojoj poziciji. Prvi dojam je kako su i drugi vratari vrlo korektni, konkurencija izgleda ‘vrlo zdravo’ i vjerujem da će u takvom okruženju svaki od nas uspjeti napredovati.Koje su ti želje vezane uz rukomet?

- Moje želje vezane za rukomet su da se i dalje razvijam i gradim sebe u uspješnog golmana te da na svakom treningu i utakmici pružim svoj maksimum. Također, volio bih jednog dana zaigrati u reprezentaciji.

Što bi ti značio nastup za reprezentaciju?

- Zaigrati u reprezentaciji bila bi iznimna čast te naravno, ostvarenje mojih snova. No, potrebno je još puno rada, discipline i truda da se takvo nešto ostvari. Korak po korak i vidjet ćemo - rekao nam je za kraj, a mi ćemo dodati da se nadamo da će se Filipove želje i ostvariti!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!