Izlet HPD-a Međimurje u Samoborsko gorje

Za nedjelju 24. veljače Hrvatsko planinarsko društvo Međimurje organizira društveni izlet u Samoborsko gorje (Noršićka Plešivica 721 m.n.v. i Veliki Lovnik 737 m.n.v.).  Polazak autobusom je u nedjelju 24. veljače  u 06:00 sati s parkirališta iza Macanovog doma.

Vožnja autobusom Čakovec – Zagreb – Samobor – Koretići – pl. kuća Scout – Eko selo Žumberak (ovdje je snimana serija Najbolje godine); uspon na vrh Noršičke Plešivice (721 mnv- H. obilaznica); odlazak za Jarušje – Dragonoš – Gostinjac Sv. Bernarda – uspon na vrh Velikog Lovnika (737 mnv- H. obilaznica ) – povratak u Noršić Selo. Povratak u Čakovec u večernjim satima.

Ukupno cca 5 sata hodanja, a za one koji žele manje hodati organizirat će se lakša tura. Potrebno ponijeti: dobru planinarsku obuću, zaštitu od kiše, sunca i vjetra te malo dobre volje. Planinarski domovi u ovo doba godine nisu otvoreni (hrana iz ruksaka). Važno je znati da se ne može osigurati ručak tako da hranu i piće treba ponijeti u sa sobom, a mogućnost je i za druge varijante obzirom na mogući prilaz.

Zahtjevnost: izlet tehnički nije zahtjevan, pogodan je za sve planinare i ljubitelje prirode, a za planinarenje je dovoljna prosječna fizička kondicija, a svaki sudionik ovog planinarskog pohoda hoda na vlastitu odgovornost.

Cijena prijevoza autobusom iznosi 90,00 kn po osobi. Voditelj planinarskog pohoda: Franjo Janković. Pomoćni voditelj: Tomislav Bistrović. Voditelj planinarskog izleta ima pravo promijeniti plan izleta uslijed nepredviđenih okolnost ili drugih nepredvidivih događaja tijekom izleta.

Prijave i plaćanja:

Franjo Janković (tel.: 040/631-600, mobitel: 098 982 6414) ili
Magdalena Bistrović, (tel.: 040/310-955, mobitel: 099 688 6614)

Informacije o izletu na redovitim društvenim sastancima “HPD Međimurje” svakog ponedjeljka u 20:00 sati (Dom amatera, Čakovec, Stjepana Radića br. 1.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije