Bundekov zimski pohod na Bjelolasicu

Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće organizira odlazak na Bjelolasicu, Memorijal mira – 14. tradicionalni zimski uspon u subotu 16. veljače. Kreće se s autobusne postaje u Murskom Središću u 5.00 sati, a u Čakovcu pred Hotelom Park u 5.15 sati.
          

Cijena je 160 kuna za sve članove planinarskih društava, a akontacija iznosi 50 kuna. U cijenu je uračunat prijevoz busom do Begovog Razdolja 240 km, tj. 3 sata vožnje. Voditelji su Josip Hrešć (098 502 462) i Dražen Podvez (098 977 3815). Prijave se primaju do popunjenja busa (35 mjesta), a najkasnije do srijede.

Nakon pohoda postoji mogućnost toplog obroka (grah) u krčmi “Gorje”. U ruksaku treba biti rezervna odjeća, hrana i piće, kapa, šal, rukavice… Oprema koja će biti nužna je standardna planinarska oprema prema vremenskim uvjetima, u slučaju da bi trebalo nešto pojačane opreme za zimske uvjete (dereze ili žabice) u četvrtak će objaviti na webu.

Plan:

08:45 – okupljanje planinara u Begovom Razdolju
09:00 – Pokret iz Begovog Razdolja prema Vrbovskoj poljani gdje će planinare dočekati topli čaj, rakija i keksi
– iz Vrbovske poljane ide se na vrh Bjelolasice
– povratak će ići preko pl. skloništa J. Mihelčić na Bjelolasici natrag na Vrbovsku poljanu i zatim istim putem u Begovo Razdolje
– Kupnjom bločića po cijeni od 25 kn možete pojesti fažol u krčmi “Gorje” u Begovom Razdolju, u cijenu su uračunati čaj, rakija i keksi na Vrbovskoj poljani
– trajanje puta je cca. 4 sata, obvezno prilagoditi odjeću i opremu zimskim uvijetima

Odlazak najkasnije u 17 sati prema Međimurju da bi do 21 sat bili kod kuće. U slučaju premalog broja zainteresiranih ili u slučaju iznimno lošeg vremena izlet se odgađa. Sve dodatne informacije bit će na stranicama www.bundek.hr ili na oglasnoj ploči Robne kuće u M. Središću. Svi sudionici izleta hodaju na vlastitu odgovornost te su dužni slušati upute i savjete vodiča.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije