natjecateljska atmosfera u CZK

VIDEO I FOTO Čakovec je u subotu bio domaćin 23. hrvatskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu

U Čakovcu se natjecalo 55 sportaša u ukupno 8 ženskih i muških kategorija u dobi od 16 do 40 godina

U čakovečkom Centru za kulturu, u subotu 12. rujna, održano je 23. hrvatsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu pod okriljem Hrvatskog bodybuilding saveza, u organizaciji bodybuilding i fitness kluba Aurora Čakovec.

>> U Čakovcu održano 23. prvenstvo Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu


Iako je ovogodišnje natjecanje zbog epidemiološke situacije upriličeno u nešto drugačijim okolnostima i s ograničenim brojem posjetitelja, to nije spriječilo sportaše iz svih krajeva Hrvatske da pred sucima daju sve od sebe.

Postati državnim prvakom nikako nije mala stvar. Titula je to kojoj svaki natjecatelj, kako i u svakom drugim sportovima pa tako i u bodybuildingu i fitnessu teži, biti najbolji u svojoj državi. U Čakovcu se natjecalo 55 sportaša u sveukupno 8 ženskih i muških kategorija u dobi od 16 do 40 godina.

Domaćin i natjecatelj u kategorijama seniori i masters bodybuilding, inače član nadzornog odbora Hrvatskog bodybuilding saveza i voditelj Body building i fitness kluba Aurora, Borko Ban odradio je onaj najzahtjevniji dio ovogodišnjeg prvenstva – organizatorski dio.

– Unatoč teškim vremenima, kada u cijelom svijetu sport doslovno stoji na mjestu te je održavanje evenata i sportskih natjecanja stavljeno na čekanje, ipak smo ustrajali i uspjeli organizirati prvenstvo koje se prvobitno moralo održati u svibnju ove godine. Sama organizacija nije bila jednostavna, ponajviše radi svih restrikcija i mjera koje smo dobivali od Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Nažalost, natjecanje smo morali održati bez gledatelja. Prisustvovali su samo suci, sportaši i njihovi treneri.

S obzirom na to da smo bili pod povećalom institucija, od početka smo shvaćali da je pred nama težak zadatak, no nismo htjeli dopustiti da se ovo prvenstvo preskoči. Nažalost, brojni se sportaši zbog neizvjesnosti održavanja nisu ni pripremali za njega, što je razlog smanjenom broju natjecatelja i kategorija. Sve u svemu, sportaši su zadovoljni cjelokupnom organizacijom događaja i sve je prevedeno kraju u što kraćem roku prema naputcima. Iduće godine očekujemo povratak gledatelja u dvorane i, naravno, puno veći broj sudionika – komentirao je po završetku natjecanja.

Dio natjecateljske, ali i vedre atmosfere s 23. hrvatskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu možete pogledati u našoj fotogaleriji ili video snimkama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije