RIBOLOV

SELNICA I SVETA MARIJA Održano 2. kolo Feeder lige i 3. kolo lige Master i Veterana

Turbulentan-nemiran i buran tjedan je iza nas. Izmjenjivali su se red sparine i žarkog sunca te puno oblaka i kiše da bi nas za vikend opet nebo počastilo obiljem sunca.

U subotu  kao organizator Međimurski ribolovni  savez organizirao je  ekipno natjecanje u Lovu ribe udicom na hranilicu, Feeder natjecanje, 2. kolo.

Prema starom dobrom običaju kada se natjecanje odvija na ribnjaku Selnica domaćin je SRD Mura Mursko Središće, a okupljanje uz pridržavanje svih epidemioloških mjera je na ribnjaku Zalešće.
Rezultati ekipno: 1. TSHMATCHFISHING Čakovec, 2. KLEN S. Marija, 3. KLEN II Sv. Marija…
Rezultati pojedinačno
Sektor A: 1. Antonio Horvatić TSH MF. Čakovec, 2. Luka Pozderec KLEN S.Marija, 3. Luka Florijanić SMUĐ Draškovec…
Sektor B: 1. Marko Seličanec  SOM Kotoriba, 2. Tomislav Klarić KLEN II S. Marija, 3. Ivan Rožman ČIKOV Sv. M. na Muri…
Sektor C : 1. Mihael Pongrac KLEN Sv. Marija, 2. Dinko Vidović LINJAK Palovec, 3. Davor Kolmanić TSH MF. Čakovec…
NATJECANJE MASTERA I VETERANA

U nedjelju se održalo natjecanje Mastera i Veterana, a domaćin natjecanja bio je Klen iz Svete Marije. SRD Klen iz Svete Marije počeo je s radom 19. veljače 1977. godine. U ono doba to je bilo 11. osnovano društvo u ondašnjoj Zajednici sportsko ribolovnih društava općine Čakovec, a preko Zajednice je primljeno i u Hrvatski ribolovni savez. Iste godine broji 106 članova. Paralelno s osnivanjem društva u ondašnjoj Mariji na Muri kako se nekad zvala, a danas Sveta Marija, javlja se interes njezinih članova za ribolovnim natjecanjima. Prva natjecanja odvijala su se na dravskom rukavcu zvanom Krči i Tihom jarku, a kasnije na Šoder grabi kod Melina te Melinskom rukavcu.  

Krajem 1984. i početkom 1985. godine počinje se gradit hidroelektrana  Dubrava, a gdje su na žalost spomenute vode izgubile svoj oblik i funkciju. Nova natjecateljska voda postaje Kanal. 2014. godine na Kanalu se održalo 61. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. Izgradnjom kanala nastala je i jedna salmonoidna voda, drenažni jarak, a on se poribljava pastrvama te se na njemu održavaju natjecanja u lovu pastrve.

Aktivnim zalaganjem svih članova društva u šumi Žirovnjak 1986./87. godinu počinje izgradnja ribičkog doma. Svake nadolazeće godine dom se nadograđuje i danas je skoro u savršenom zdanju (neki članovi društva ‘tiho šapuću trebale bi još  sobe u potkrovlju’) na čast i diku svih članova društva. Osim za okupljanje ribolovaca dom služi za razne manifestacije npr. Ljeto ribe uz Dravu- sportsko-turistička, kulturno tradicijska i etno-gastronomska manifestaciju….

Kao što je već prije spomenuto natjecateljski duh je prisutan u najranijoj fazi osnivanja društva i on se godinama posebno njeguje. Ekipe Klena nastupaju u 1. Hrvatskoj ligi, a moglo bi se slobodno reći i u ostalim svim ‘nižim’ ligama ih ima barem  jedna ekipa, ako ne i više. Posebno s ponosom ističu ženske ekipe te ekipe mladeži koje iz godine u godinu ostvaruju zavidne rezultate.

Jedan od najvećih uspjeha natjecateljskog ribolova SRD Klen je nastupanje na Svjetskom klupskom prvenstvu ekipe seniora 2019. godine, a nastupali su Dragutin Peter, Dominik Peter, Igor Mihalac, Darko Kolarić, Tomislav Klarić i Mihael Pongrac pod vodstvom trenera Stjepana Pongraca. Sva ta natjecanja što pojedinačna što ekipna  nezamisliva su bez bezgranične potpore pojedinaca i cijelih obitelji: Kedmenec, Peter, Pongrac, Orehovec, Slaviček, Komorski

Rezultati MASTERA

Sektor A: 1. Damir Horvat OSTRIŽ Novakovec, 2.  Mladen Škoda ŽUŽIČKA Kotoriba, 3. Drago Filipašić SOM Kotoriba…
Sektor B: 1. Rošić Mensur MURA M. Središće, 2. Nenad Nađ LINJAK Palovec, 3. Zlatko Katančić RIBICA Turčišće…

Rezultati VETERANA

Sektor A: 1. Željko Dolenec SOM Kotoriba, 2. Ivan Zadravec VERK Križovec, Tihomir Hunjak TSH Čakovec…
Sektor B: 1. Vladimir Zelić LINJAK Palovec, 2. Mladen Kovač GLAVATICA Prelog, 3. Antun Kedmenec KLEN S. Marija…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije